Deflagraţie urmează unei serii de explozii de mică intensitate ce au vizat la sfârşitul lunii mai magazinele din lanţul Ikea în Belgia, Olanda şi Franţa.
“Un dispozitiv de natură încă necunoscută a explodat şi cel puţin o persoană a fost uşor rănită, suferind un şoc la un timpan”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Dresda, Thomas Geither, indicând că deflagraţia s-a produs la secţiunea de exponate pentru bucătărie.
Este prematur să spunem dacă există o legătură cu celelalte explozii din luna mai în magazine Ikea din Europa, a adăugat el.
La 30 mai, o serie de explozii ale unor bombe artizanale, nerevendicate nici până acum, s-a produs în trei magazine la Gand (Belgia), Eindhoven (Olanda) şi în apropiere de Lille (Franţa). De fiecare dată, deflagraţiile au fost de mică intensitate şi nu au provocat pagube materiale sau rănirea cuiva.
Direcţia generală a Ikea, cu sediul în Suedia, a explicat că aceste explozii au fost provocate de “focuri de artificii”. “Nu am primit absolut nicio ameninţare”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a companiei, Charlotte Lindgren.