(zece ani). Doua tendinte se vor afirma in acest sector: pe de o parte, scaderea marjelor, ceea ce va determina convergenta randamentelor activelor spre valori intalnite in UE, iar pe de alta parte cresterea accentuata a activelor. Cifre bune si la IMP: profit net 22 miliarde lei, dupa ce AGA din 16 aprilie bugetase pentru primul trimestru o pierdere de doua miliarde lei. Bilantul IMP descrie o tendinta intalnita si in alte companii si anume balansarea surselor de profit dinspre marje (care se diminueaza treptat) spre un volum mai mare de vanzari.
18 mai. Explozie la SIF-uri. Indicele BET-FI a urcat azi cu +4,6%. Semnalul e cu atat mai puternic, avand in vedere ca evolutia s-a produs pe un volum bun, in crestere: 167 miliarde lei tranzactionate doar pe cele cinci SIF-uri. Daca pana acum SIF5 ne obisnuise sa fie cel mai lichid, acum a fost trecut pe locul doi de SIF1, care s-a detasat cu un volum de 79 miliarde lei.
19 mai. Trendul ascendent pe care s-au inscris ieri SIF-urile a continuat, avand aproximativ aceeasi amplitudine: +4,65%, „contaminand“ si indicele BET, care a urcat cu 1,9%.
20 mai. A treia zi de cresteri la SIF-uri aduce un plus de circa 2% cotatiilor pe volume foarte bune, chiar mai mari decat miercuri. Semnalul e foarte puternic datorita volumului, nefiind exclusa atingerea maximelor inregistrate de aceste titluri la inceputul acestui an.