Explozie de COVID în jurul lui Trump. În tot acest timp, președintele SUA vine cu un mesaj de-a dreptul șocant și spune că e o binecuvântare de la Dumnezeu că a luat noul coronavirus.

Donald Trump a afirmat că faptul că a contractat coronavirusul a fost o ‘binecuvântare de la Dumnezeu’, care l-a expus la tratamente experimentale pe care a promis că le face gratuite pentru toţi concetăţenii săi, transmite Reuters. El a subliniat în mod repetat cât de bine se simte în timpul recuperării de pe urma COVID-19.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată”, a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri, explicând că faptul că a fost tratat cu medicaţie de la Regeneron Pharmaceuticals i-a permis să constate pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta.

Preşedintele, care a fost foarte criticat pentru răspunsul întârziat la pandemia care a ucis peste 211.000 de americani, şi pentru a-şi fi pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măştilor la Casa Albă şi în campania electorală, a vorbit şi despre un tratament similar de la Eli Lilly and Co.

‘Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit’, a afirmat el.

Momentul în care a fost înregistrat mesajul video este neclar. În mesaj, Trump afirmă că a revenit la Casa Albă ‘în urmă cu o zi’, sugerând că înregistrarea datează de marţi, dar şeful său personal, Mark Meadows, a spus că aceasta a fost făcută miercuri.

Publicarea mesajului video intervine după asigurările date de Casa Albă că preşedintele, în vârstă de 74 de ani, a revenit în Biroul Oval miercuri, unde a fost informat despre discuţiile privind planul de stimulare a economiei şi despre uraganul Delta.

Explozie de COVID la Casa Albă

Coronavirusul a infectat „34 de angajați ai Casei Albe și alte contacte” în ultimele zile, potrivit unui document intern al executivului american, indicând că focarul de COVID-19 din sediul puterii Statelor Unite este mult mai mare decât se credea inițial, transmite ABC News.

Un memoriu intern datat miercuri și obținut de ABC News a fost distribuit în rândul conducerii Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, parte a Departamentului pentru Securitate Internă al SUA și agenția responsabilă oficial de gestionarea crizei de sănătate publică provocată de pandemia de COVID-19.

Memoriul notează de asemenea că un consilier important al președintelui este printre cei infectați. Atât Hope Hicks cât și Stephen Miller, doi dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Trump, au fost testați pozitiv cu COVID-19, Hicks fiind prima persoană din interiorul Casei Albe care a anunțat că a contractat coronavirusul.

Noul număr de contagieri subliniază criza în creștere din interiorul Casei Albe și eforturile pe care oficialii americani le depun pentru a bloca informațiile referitoare la dimensiunea focarului, ABC News relatând anterior că 24 de angajați ai executivului american și contactele lor au fost diagnosticați cu coronavirusul.

Marți, când președintele Donald Trump s-a întors la Casa Albă, acesta și-a dat jos imediat masca în pofida faptului că nu se vindecase de COVID-19, provocând îngrijorări că i-ar putea pune în pericol pe membrii executivului, angajați și membrii Serviciului Secret.