EXCLUSIV! George Simion, la EVZ Play: Soluția pentru prețurile mari și facturile imense este revenirea la o piață reglementată (VIDEO)

Liderul AUR a vorbit în cadrul podcastului de pe canalul de YouTube al EVZ Capital despre prețurile și facturile mari cu care se confruntă românii în momentul de față. Potrivit celor spuse de George Simion, soluția este „revenirea la o piață reglementată”.

„Soluția pentru prețurile mari și facturile imense este revenirea la o piață reglementată, însă mesajul nostru se pare că nu s-a auzit prea bine. PSD nu că are puterea politică pentru a trece la piață reglementată, i se spune să nu o inițieze.

Nici lumea nu s-a făcut într-o zi, trebuie să pornim de undeva. Noi suntem o formațiune politică tânără, am făcut greșeli imature, însă la nivel mai înalt are loc un dezastru. Atâta timp cât îl lăsăm pe Popescu la energie, iar Ciolacu se înfoaie pe la televizor, le dă 100 de lei la pensie, dar le ia 500 la factură, pur și simplu este o bătaie de joc la adresa românilor”, a declarat George Simion la EVZ Play.

Liderul AUR este de acord cu orice soluție care ar face România independentă din punct de vedere energetic

De asemenea, politicianul a subliniat că susține „orice soluție care ne-ar face independenți din punct de vedere energetic”.

„De ce nu este nu este pornit zăcământul de gaze naturale de la Caragele? Hidrocentralele de pe Jiu de ce nu funcționează? Sunt de acord cu extragerea gazelor de șist. Sunt de acord cu orice soluție care ne-ar face independenți din punct de vedere energetic. Ar trebui să pornim centralele 3 și 4 de la Cernavodă, care ar fi o soluție validată.

Eu am asistat în primele săptămâni al mandatului meu în Parlament la o chestie absolut tragică. La nivel de energie pe uraniu, s-a închis uzina de la Crucea. Oamenii mi-au trimis atunci poze să văd condițiile radioactive în care lucrau.

După ce mina s-a închis, oamenii au intrat în șomaj, iar după au plecat în Germania la cules de sparanghel. S-a promis că se va găsi o altă modalitate de extragere a uraniului, căci la noi în țară există astfel de zăcăminte, însă nu s-a făcut nimic. La momentul actual, cumpărăm uraniu din afară, din Canada, din Afganistan pe zeci de milioane de euro. De asemenea, cel mai pur cupru din Europa se află la Moldova Nouă, iar nimeni nu face nimic, cumpărăm din afară”, a completat liderul AUR.