EMA a aprobat joi, 16 decembrie, folosirea în caz de urgenţă în UE a medicamentului Paxlovid, dezvoltat de Pfizer. Potrivit companiei, medicamentul reduce cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces în cazul persoanelor vulnerabile. Pfizer a anunțat, în urma testelor clinice, că pastila sa este eficientă și împotriva variantei Omicron.

Dr. Duță: Anunțul Pfizer e foarte bun

Într-o intervenție în direct, medicul Lucian Duță a avertizat că deși Omicron nu este la fel de letal ca varianta Delta de exemplu, are marele risc că se multiplină cu mare viteză, iar vaccinarea pare să-și atins limitele. Însă companiile pharma nici nu au fost interesate direct de omologarea unei pastile care să înlocuiască vaccinurile Covid.

vaccinare
Sursă: Dreamstime

Dacă aplici acest tratament, a anunțat Pfizer, în primele zile ești vindecat. Este o veste foarte importantă și foarte bună. Nu înțeleg de ce nu se accelerează acreditarea pastilei. Vaccinul nu și-a făcut treaba. Ca marketing e mult mai rentabil să vaccinezi miliarde de oameni decât să le dai tratamentul de la început. În maxim o lună Pfizer scoate pilula, îi forțează Merck. În două luni ajunge și la noi„, a precizat specialistul.

Luc Montagnier a avertizat că vaccinarea agresivă poate duce la mutații

Acesta a mai amintit poziția unor oameni de știință renumiți ca Luc Montagnier, laureat Nobel. Încă de acum 7-8 luni Montagnier a spus că vaccinarea agresivă poate duce la mutații și că istoria îi va da dreptate. Nu putem nega asta, suntem la a cincea variantă, a atras atenția Lucian Duță.

Comaroni: Pfizer a luat inhibitorul de la Ivermectină

În acest context, pastila pe care Pfizer a anunțat că o pregătește pentru certificare și lansarea pe piață a devenit extrem de importantă. Dacă se dovedește că Pfizer a demonizat tratamentul, va fi scandal. Inventatorul Ivermectinei a luat Premiul Nobel, a comentat specialistul.

Pastila Pfizer practic a luat inhibitorul de la Ivermectină, de-asta nu mai reproduce virusul, a completat jurnalistul Bogdan Comaroni.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici: