Atunci a deschis prima cofetărie Mara Mura. Daciana Sârbu a vorbit revistei Capital despre succesul afacerii sale şi despre planurile pentru anul viitor.

“Îmi place foarte mult să petrec timp în bucătărie, cu rețetele preferate alături și să mă joc cu ingredientele și aromele. Mereu am făcut asta cu drag și mi-am zis: ‘De ce nu?’. Astfel, în paralel cu activitatea mea în politică, am început să petrec din ce în ce mai mult timp în propriul laborator, în care prăjiturile de poveste de la Mara Mura prind viață și gust. Am urmat chiar și un curs de specializare în cadrul Le Cordon Bleu Istanbul, Academie D`Art Culinaire de Paris și totul a devenit mai mult decât o pasiune. Mara Mura s-a deschis în 2015 și de atunci cofetăria este pentru noi modul prin care ajungem aproape de oameni și bucuriile lor”, a declarat pentru Capital Daciana Sârbu.

 

Recent, a apărut o nouă Mara Mura, în Băneasa Shopping City.

“Până de curând exista o singură Mara Mura, în spatele Ateneului, pe Strada Benjamin Franklin, la numărul 5. Este un spațiu boem, o atmosferă de vis în care ne întâmpinăm vizitatorii cu prăjituri cu povești, ceai cald si cafea aromată. Ne place să credem că cine a călcat pragul Mara Mura o dată o va face și a doua oară, și a treia oară, până ce devine un obicei și un răsfăț pe care și-l oferă din când în când cu plăcere. Aceeași atmosferă am recreat-o în cea de-a doua cofetărie, în Băneasa Shopping City, pe care am inaugurat-o de curând. Este la început, o soră mai mică pentru prima Mara Mura, dar care, la fel ca orice mezin, va avea avantajul experienței surorii mai mari și va crește repede și frumos”, mai spune Daciana Sârbu.

Aceasta afirmă că afacerea a crescut de la an la an, astfel că aşa a apărut planul pentru noua locaţie.

“Mara Mura a strâns mulţi prieteni de-a lungul celor trei ani și de aici s-a născut și planul de a crește cu o nouă locație. Familia Mara Mura a crescut și aveam nevoie de un nou loc în care să ne vedem. Afacerea a evoluat frumos și cred că evoluția se vede în primul rând în numărul oamenilor care ne calcă pragul”, a răspuns ea, întrebată fiind cum a mers afacerea în acest an.

În ceea ce priveşte planurile pentru 2019, spune că îşi propune să păstreze linia pe care a pornit și să vină cu noi suprize. 

“Ne simțim bine în această formă de cofetărie boutique, în care ne cunoaștem bine clienții și ei ne cunosc pe noi și ne apreciază pentru ceea ce le oferim”, adaugă ea.

Daciana Sârbu spune că echipa sa nu face rabat de la calitate. “Ne plac prăjiturile naturale, atât ca rețetă, cât și ca aspect”, punctează ea.

Odată cu deschiderea noii cofetării, a fost necesar să dubleze numărul angajaților, precizează europarlamentarul.

“Procesul recrutării nu este unul ușor nici în acest domeniu, în care este vorba foarte mult de client service, dar suntem încrezători că am creat o nouă echipă, la fel de echilibrată și în cofetăria din Băneasa Shopping City”, mai spune ea. 

Iar pentru clienţii Mara Mura surprizele au început chiar dinainte de sărbători.

“Odată cu deschiderea noii cofetării, am dorit să marcăm un nou început, am adus arome noi și am reinterpretat rețeteșe clasice, cum sunt Pavlova și choux cu cremă de soc. Pentru sărbători, am pregătit produsele tradiționale, fără de care sărbătorile nu ar avea farmec: cozonaci aromati și pufoși, biscuiți condimentați și crocanți, tort cu bezea, brioșe în ediție specială de iarnă. O altă supriză pe care ne place să o facem clienților noștri în fiecare iarnă este vitrina pe care o decorăm altfel în fiecare an”, subliniază Daciana Sârbu.