Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, sare în apărarea Codruței Kovesi și atacă frontal decizia secției speciale de anchetare a magistraților de a o pune sub control judiciar pe fost șefă DNA. Kovesi a ajuns în această situație după ce a fost pusă sub acuzare în dosarul în care Sebastan Ghiță susține că I s-au cerut bani pentru ca fugarul Nicolae Popa să fie adus în țară și încarcerat pentru delapidarea FNI.

Manfred Weber a folosit expresii dure spunând că este “total inacceptabil și fără precedent”. Grupul PPE va cere o dezbatere pe această temă în cadrul Parlamentului European. Amintim că Kovesi a fost declarată câștigătoare în cursa pentru poziția de procuror șef european.

 

Citește și Olguța Vasilescu a explodat! Gafă uriașă făcută de Laura Codruța Kovesi

 

Declarațiile lui Weberr, postate pe Twitter:

 

Sunt foarte îngrijorat despre știrile privind ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi, candidatul Parlamentului European la șefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii.

Fac apel la ceilalți membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestui lucru și cer Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecție este una corectă și independentă. Ne așteptăm la o reacție puternică din partea prim-vivcepreședintelui Comisiei, Frans Timmermans.

Dacă ancheta împotriva dnei Kovesi nu va fi oprită, vom cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, facem apel la PES și la ALDE party să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul României