Soros a cerut mutarea speței la Marea Cameră A Curții, unde există 17 judecători, dar solicitarea sa a fost respinsă. Curtea Europeană a Drepturilor Omului recunoscuse în octombrie 2011 ca fiind bine-fondată condamnarea de către justiția franceză a omului de afaceri american George Soros, pentru delict de intenție în afacerea cu banca Societe Generale, din 1988.
Scandalul îl vizează pe miliardarul american, care a speculat împotriva băncii franceze după ce a primit o serie de informații confidențiale și privilegiate care nu ar fi trebuit fi folosite în scop speculativ.
La finalul anului 1988, Soros a cumpărat un pachet de acțiuni Societe Generale pentru suma de 50 de milioane de dolari. La câteva zile, fondul de investiții deținut de Soros a vândut o parte din ele, profitul fiind de 2,3 milioane de dolari. Amenda pentru aceste tranzacții se ridică la nivelul de 940.000 de euro, redusă de la suma de 2,2 milioane de euro. Prima instanță s-a pronunțat în 2002. Reducerea amenzii a fost făcută în 2007.Soros a cerut în 2006 mutarea cazului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a-și curăța imaginea. De fapt, George Soros voia să demonstreze faptul că statul francez i-a violat drepturile în condițiile în care reglementarea bursieră franceză nu era suficient de clară.

George Soros a acumulat o avere imensă din speculaţii prin intermediul fondului său de investiţii Soros Fund Management. În septembrie 1992, el a mizat împotriva lirei sterline şi a câştigat peste un miliard de dolari la Bursă.