Este doliu uriaș în lumea sportului internațional! Un meci de box banal s-a transformat într-o tragedie fără seamăn.

”Toate rugăciunile noastre se îndreaptă către el” a transmis AIBA – International Boxing Association, în urma decesului survenit, fără a se cunoaște deocamdată care sunt cauzele.

Nu se știe dacă tânărul pugilist a suferit o accidentare în timpul disputei sau o problemă mai veche i-a fost fatală, chiar în timpul meciului de box, au transmis oficialii competiției.

Este doliu uriaș în lumea sportului internațional! Boxer de doar 19 ani decedat

Boxerul Rashed Al-Swaisat a decedat la vârsta de 19 ani, după ce a participat la Campionatele Mondiale de tineret de la Kielce, Polonia.

Iordanianul s-a prăbușit în ring și a fost supus la o intervenție chirurgicală de urgență pe creier, însă din păcate nu a supraviețuit.

Rashed Al-Swaisat a pierdut clar primele două runde ale luptei cu estonianul Anton Winogradow, din 16 aprilie, în cadrul categoriei 81 de kilograme, iar în actul al treilea s-a prăbușit la podea.

Încă nu se știe dacă tânărul pugilist a suferit o accidentare în timpul disputei sau o problemă mai veche i-a fost fatală.

Comitetul Olimpic Iordanian îşi exprimă profunda tristeţe şi durere

“Cu profundă tristeţe am aflat despre trecerea în nefiinţă a lui Rashed Al-Swaisat din Iordania, care fusese internat în spital pe 16 aprilie, în urma luptei sale din AIBA YWCHs. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii şi colegii săi, cărora le prezentăm sincere condoleanţe”, se arată în comunicatul AIBA.

“Comitetul Olimpic Iordanian îşi exprimă profunda tristeţe şi durere după moartea componentului echipei naţionale de box, Rashed Al-Swaisat, care s-a stins din viaţă ieri seară”, a precizat JOC, potrivit news.ro.

India și Rusia au fost marile câștigătoare la Campionatelor Mondiale de tineret de la Kielce, cu câte 11 medalii, în timp ce Uzbekistan le-a urmat de aproape, cu 10 medalii.

Rashed Al-Swaisat