Este complet interzis să faci asta dacă stai la bloc

Locuitul la bloc vine cu o serie de reguli care trebuie respectate de către toți locatarii.

Deși sunt numite reguli, aceste aspecte țin mai mult de bunul simț, motiv pentru care unele dintre ele nu sunt menționate clar la avizier.

Locatarii nu au voie să facă zgomot excesiv, care să îi deranjeze pe ceilalți vecini. Această regulă trebuie respectată mai ales în timpul orelor de odihnă.

Aparatele electrocasnice trebuie utilizate în mod rezonabil, iar volumul televizorului nu trebuie să îi afecteze pe vecini. Același lucru se aplică și pentru volumul muzicii.

Bloc apartamente
Bloc / SURSA FOTO: freepik.com

Igiena trebuie menținută

Cei care trebuie să stea la bloc au obligația de a menține curățenia în spațiile comune, adică:

  • pe holuri
  • pe scări
  • în lift

În ceea ce privește gunoiul, el trebuie aruncat doar la gheena de gunoi și trebuie pus în saci legați la gură pentru ca mizeria să nu se împrăștie.

apartamente, bloc, chirie
SURSA FOTO: Dreamstime

Spațiile comune nu trebuie ocupate în mod abuziv

Spațiile comune din blocuri, precum curtea interioară, uscătoriile, casa scării, nu trebuie ocupate în mod abuziv. Acestea sunt menite să fie folosite de către toți locatarii.

Această regulă se aplică și în cazul parcării. Locurile de parcare nu trebuie blocate.

În același timp, nici intrarea în bloc nu trebuie blocată cu mașinile locuitorilor.

În cazul în care există probleme sau neînțelegeri, acestea trebuie rezolvate prin comunicare. Este necesar ca discuția să fie civilizată și să se îndrepte către căutarea celor mai benefice soluții pentru toată lumea.

bloc romania
SURSA FOTO: Dreamstime

Utilitățile trebuie plătite la timp

Locuitorii de la bloc trebuie să-și plătească utilității la timp, adică întreținerea. Plătite la timp, aceste cheltuieli nu vor ajunge să se strângă, iar asociația de proprietari nu va fi afectată.

Nu în ultimul rând, locatarii trebuie să se asigure că instalațiile apartamentelor proprii sunt complet funcționale.

Nu numai că evită inundațiile și incendiile care vor afecta, în special, apartamentul cu probleme, dar nu vor apărea nici situații neplăcute pentru restul locatarilor din bloc.