Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis metinerea constanta a tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor casnici si micilor consumatori industriali, pe perioada iulie-decembrie 2006.

Mentinerea tarifelor la nivelul actual a fost determinata de evolutia favorabila a productiei Hidroelectrica si a faptului ca pretul gazelor nu a crescut conform estimarilor de la inceputul anului, se arata in comunicatul ANRE.

Urmatoarea ajustare de tarife se va face la inceputul anului viitor.

Institutia a decis si decalarea orelor de varf din intervalul orar 09.00-12.00 in intervalul 07.00-10.00 pentru a veni in sprijinul dispecerului energetic national in preluarea cresterii de la golul de noapte la varful de dimineata si pentru a diminua efortul consumatorilor industriali care prin recolerarea programului pot evita o parte din orele de varf.

S-au operat de asemenea modificari la tarifele de tip E prin marirea intervalului de gol de noapte cu o ora, de la 06.00 la 07.00, pentru a stimula consumul de noapte, in special iluminatul.

Ultima majorare a tarifelor energiei electrice a avut loc la 1 ianuarie, cu 1,85%, ca urmare a cresterii preturilor la combustibili.

Sursa: ANRE, 22 iunie 2006