Enel Green Power a precizat într-un comunicat de presă că a câştigat o procedură de licitaţie care îi va permite să vândă timp de 20 de ani o cantitate de 553 MW de energie solară prin construcţia a trei noi parcuri fotovoltaice Belo Horizonte(103 MW), Lapa (158 MW) şi Nova Olinda (292 MW). Peste 600 de milioane de dolari vor fi investite pentru construcţia celor trei noi parcuri care vor intra în serviciu până în 2017, în linie cu actualul plan de afaceri al companiei care prevede construcţia la nivel mondial a unor capacităţi suplimentare în valoare de 7,1 GW până în 2019.

'Suntem extrem de mulţumiţi de acest contract graţie căruia vom deveni cea mai mare companie din industria energiei solare din Brazilia', a declarat directorul EGP, Francesco Venturini.

Enel Green Power este compania grupului Enel, dedicată în totalitate dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. Capacitatea instalată netă a grupului este 9,9 GW graţie celor 740 de instalaţii care funcţionează în 15 ţări. În România, compania are o capacitatea solară de 36 MW precum şi o capacitate eoliană de circa 498 MW. AGERPRES