Jurnalista Denise Rifai i-a transmis ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, un mesaj dur pe Facebook cu privire la măsurile de a închide magazinele din București de la ora 18 și circulația oamenilor de la ora 20.00. Aceasta spune că îngrămădeala a crescut și e omor în supermarketuri și magazine.

Atacul lansat de Denise Rifai

“Alo, dl ministru al Sănătății, mă întreb Oare când ați fost ultima dată la supermarket??????! A, n ați mai fost demult???! Apoi, e omor, vă spun eu! E omooooor! Cozi și oameni la coadă !!!!! Așa ne ferim de covid? Mda. Interesantă strategie, n am ce zice. Mă gândesc că poate găsiți ceva soluții mai inteligente, ce ziceți ???! Ps. Unde mai pui alergătură nebună a fiecăruia dintre noi, care-ncotro, să prindă deschis la supermarket ???!”, a scris Denise Rifai pe Facebook vineri seară.

Ce spune prefectul Capitalei despre măsura impusă în București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre măsura referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00. Acesta a subliniat faptul că activitatea comercială poate să continue fără clienți, cu livrare la domiciliu. Acesta a transmiscă restricțiile rămân cele cunoscute în weekend, respectiv închiderea magazinelor la ora 18, cât şi interdicţia deplasării după ora 20.00.

”Din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului şi al atribuţiilor acesteia, instituţia are menirea de a aplica regulile şi legile care sunt impuse de Parlament şi de Guvern. Deci nu avem noi căderea să comentăm aceste reguli. Noi le vom aplica întotdeauna. Faptul că cineva le contestă în Instanţă, iarăşi este un drept constituţional şi vom aştepta să se pronunţe Instanţa. Măsura face parte din categoria măsurilor care limitează atât aglomerarea cât şi contactele dintre persoane. Cu cât avem nişte reguli care limitează prezenţa în magazine, cei 7mp de fiecare persoană, în marile magazine. Limitează şi ora de deplasare în afara locuinţei şi ora până la care agenţii economici sunt deschişi, atunci evident, se reduc şi numărul de contacte datorită reducerii deplasării şi aglomerările.

În acelaşi timp trebuie să observăm că măsurile sunt coroborate. Nu există doar măsura închiderii la ora 18, deci avem şi măsura de a continua activitatea cu operatorii de livrări şi atunci activitatea comercială poate să se continue fără clienţi, dar cu livare la clienţi.

Orice magazin care poate să lucreze, sau orice agent economic poate să lucreze în continuare, cu operatorii de livrări. Ştiţi foarte bine că piaţa livrărilor a crescut foarte mult în ultima vreme şi orice operator economic poate să lucreze în relaţia cu aceşti operatori de livrare. Nu trebuie să închidă business-ul, doar la ora 18 trebuie să închidă activitatea cu publicul”, a declarat prefectul Capitalei, la Antena 3.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea