Klaus Iohannis a semnat decretul! Cine este noul ministru al Sănătății?

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea Ioanei Mihăilă în funcţia de ministru al Sănătăţii. Ioana Mihăilă a fost propusă de USR PLUS pentru această funcţie.

În cursul zilei de miercuri, premierul Florin Cîțu a declarat, la Palatul Victoria, că a transmis președintelui României propunerea ca Ioana Mihăilă să fie numită noul ministru al Sănătății.

“Astăzi am primit de la colegii din USR PLUS nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii, imediat am trimis-o către preşedintele României, în persoana doamnei Ioana Mihăilă. Cred că în cursul zilei de astăzi va depune jurământul şi vom avea un ministru al Sănătăţii care să se ocupe, să preia acest portofoliu”, a anunţat Florin Cîţu.

Cine este Ioana Mihăilă?

Înainte de a fi numită ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul instituției. Ioana Mihăilă a fost numită secretar de stat în locul liberalului Ciprian Bogdan. Noul ministru este medic primar endocrinolog. La ultimele alegeri locale, din septembrie 2020, ea a candidat pentru primăria Oradea din partea USR-PLUS.

Medicul Ioana Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Ea este medic primar endocrinolog de șapte ani la Clinica Medena Oradea.

Ioana Mihăilă
Sursă foto: Facebook, Ioana Mihăilă

Vlad Voiculescu a declarat că o va susține pe Ioana Mihăilă

Înainte să fie numită ministru al Sănătății, în perioada în care numirea sa era un simplu zvon, Vlad Voiculescu a precizat că dacă ea urmează să fie ministru, o va susține atât el, cât și echipa sa.

“Dacă aceasta va fi decizia alianței USR – PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe.

Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta.

Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat atunci Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Dreamstime