12 septembrie 2005. Evolutii pozitive pe SIF-uri.


13 septembrie. Piata a continuat evolutia buna din ultimele zile: volum 41 milioane lei, indici in crestere BET +1,74%, BET-FI +0,71%. Evolutie foarte buna pentru titlurile Rompetrol (RRC). Acestea au realizat o treime din volumul total, cotatia medie urcand cu +3,91%. In acelasi registru a evoluat si Banca Transilvania (TLV). Cotatia medie TLV a mai adaugat +1,68%, ajungand la 0,9387.
14 septembrie. Se cumpara tot mai multe actiuni, fapt demonstrat de volumele si cotatiile in crestere. Exista premise pentru un trend ascendent sanatos in aceasta toamna-iarna. Desi cresterile preturilor pot aminti de evolutia din primele doua luni ale anului, situatia din prezent e mult diferita. La inceput de an, impulsul avea o componenta mai mult emotionala, determinata de transferul puterii in Romania si, implicit de asteptarile reformiste din partea noului guvern. A trecut jumatate de an de atunci, iar reformele, cu toate problemele si derapajele, incep sa-si arate roadele.
15 septembrie. Cotatia RRC a trecut peste nivelul de 0,11 pe un volum bun. Dupa o perioada linistita pentru titlurile Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), acestea au inregistrat azi o crestere a pretului mediu de +3,25%, pana la 12,44 lei pe actiune. Cotatia se afla inca sub maximul absolut atins imediat dupa reintroducerea la tranzactionare a actiunilor consolidate.16 septembrie. Actionarul majoritar al Sicomed (SCD), Venoma Holdings Limited, a anuntat schimbarea proprietarilor. Compania Zentiva N.V. societate comerciala olandeza (noul proprietar al Venoma si implicit al 50,98% din Sicomed), a anuntat ca va lansa o oferta de preluare pentru Sicomed, la un pret de cel putin 0,4797 USD pe actiune. Oportunitatea unui exit de succes pentru SIF5, care detine 10% din SCD.