Nimeni nu se mai aștepta la o revenire a lui Liviu Dragnea. Majoritatea politicienilor care au ajuns după gratii nu s-au mai întors în politica mare. Se pare că fostul șef al Camerei Deputaților va face notă discordantă.

În ce partid se întoarce Dragnea

Liviu Dragnea, alături de Radu Mazăre, Sorin Blejnar sau Alina Bica, ar putea scăpa de închisoare anul acesta. Fostul lider al social-democraţilor ar putea fi eliberat condiţionat. Ultimele zvonuri, negate de altfel, spuneau că Dragnea ar putea ajunge în PER. Un apropiat al acestuia e de altă părere.

Fostul secretar general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, afirmă că zvonurile potrivit cărora el și Liviu Dragnea ar urma să plece la un alt partid nu sunt adevărate. Codrin Ştefănescu a transmis, prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare, că în momentul în care va ieși din pușcărie, principala preocupare a lui Liviu Dragnea va fi sănătatea.

Dragnea revine în PSD?

”Au apărut zvonuri privind plecarea noastră la un alt partid! Sunt false! Eu cred in continuare ca ne vom recupera PSD-ul din mâna academistilor SRI! Și cā vom reveni la mesajele publice pe care oamenii le asteaptā de la noi.

Cā vom deveni din partid-moluscā și predat noii puteri, din nou partid al oamenilor curajoși! Iar Liviu Dragnea când se va întoarce acasā, in primul rând trebuie sā se ocupe de sānātatea sa! E obligatoriu să facă asta! Sper că am lămurit acum situația!”, a scris Codrin Ștefănescu, pe Facebook.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 2019 de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dacă va fi eliberat din închisoare, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, s-ar putea întoarce în Madagascar, după ce Tribunalul de acolo a decis că a fost extrădat abuziv. Tot în 2021, Alina Bica ar putea scăpa de pedeapsa de patru ani de închisoare pe care a primit-o pentru favorizarea făptuitorului, în speţă a lui Ovidiu Tender.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea