"Nu e în regulă că au fost aceste atacuri, dar poate asta vă ajută să verificaţi cum au fost realizate acele programe şi acele sisteme de protecţie. Majoritatea dintre noi ştim ce înseamnă un firewall. Una este să pui mai multe ziduri de protecţie unul după altul, una este să le pui unul lângă altul, care înseamnă de fapt unul. Eu zic că este bine să verificaţi, doamnă, o să vă spun şi instituţiile unde s-a făcut aşa, să verificaţi cine le-a realizat şi cu câţi bani au fost realizate aceste sisteme de protecţie, care sunt degeaba. Şi poate hackerii ăştia sunt români buni şi au zis să tragă un semnal de alarmă. Dar vreau să luaţi în serios asta, că au fost multe programe informatice realizate în România", a spus Dragnea

Sevil Shhaideh, prezentă în conferinţa de presă, a afirmat că ministerele au intrat în alertă încă de sâmbătă dimineaţa şi că situaţia este în curs de monitorizare. 

"Deja ministrul Comunicaţiilor ne-a transmis la toţi colegii descrierea atacului, a solicitat la fiecare dintre noi să mobilizăm departamentele de informatică, fiecare cum are organizarea, pentru a verifica dacă există vreun pericol, dacă s-a distrus vreo bază de date, dacă există vreun efect al acestui atac. Deja de azi dimineaţă toate ministerele au convocat, la rândul lor, mai departe, instituţiile din subordine. Situaţia este în monitorizare la nivelul întregului aparat central", a explicat Sevil Shhaideh.

SURSA: Agerpres