„Mă interesează foarte puţin dacă Laura Codruţa Kovesi rămâne şefa DNA. Nu cred că asta este cea mai mare problemă. Poate să vină oricine. Dacă practicile rămân aceleaşi, n-am făcut nimic”, a afirmat liderul PSD, într-o conferinţă de presă.

„Dacă, în schimb, se luau măsuri sau se iau măsuri împotriva acelor procurori care sunt dovediţi prin înregistrări, prin declaraţii, prin dezvăluiri că au făcut abuzuri, că au şantajat, că au presat pentru a obţine nişte denunţuri mincinoase, lucrurile încep să intre pe făgaşul normal. Situaţia este mult mai profundă. Am văzut judecători care vorbeau despre presiuni şi ameninţări, am văzut judecători la asociaţii de magistraţi care cer să se întâmple nişte lucruri. Deci, să nu ne uitam doar la vârful aisbergului. Nu ştiu ce va spune Inspecţia Judiciară, nu ştiu ce vor face Tudorel Toader, Klaus Iohannis, doamna Kovesi. Noi avem o problemă de structură, structurală în Justiţie. E o problemă de structură, care, dacă nu se rezolvă astăzi, se va rezolva mai târziu, dar cu costuri. Nu am un război personal cu Laura Codruţa Kovesi, chiar dacă poate să fie din cealaltă parte”, a menționat Dragnea.

Acesta a mai spus că ministrul Justiţiei trebuie să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei, dar şi o poziţie publică faţă de întâmplările din ultima perioadă. 

„Ministrul Justiţiei trebuie să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi, de asemenea, este firesc să aibă o poziţie publică faţă de nenumăratele întâmplări din ultima perioadă generate de stenograme, de înregistrări, de dezvăluiri şi aşa mai departe”, a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD. 

El a argumentat că „începe să se vorbească în mod serios chiar de un conflict între două puteri ale statului, poate chiar trei”. 

„Acest război nu mai trebuie să fie. Deci, e o situaţie care trebuie tranşată într-un termen rezonabil, în aşa fel încât să revenim la normalitate în această ţară, pentru că avem provocări uriaşe şi mize uriaşe. Şi nu ne învârtim toţi în jurul unei bălţi”, a adăugat liderul PSD. 

AGERPRES