Jurnalistul Ion Cristoiu analizează ultimele acțiuni ale liderului PSD și susține că acesta s-a înscris pe traiectoria prăbușirii.

„Mă văd azi îndreptățit să-mi asum riscul de a scrie că, asemenea navetei Columbia, Liviu Dragnea se prăbușește. Sau, mai precis, că asemenea navetei, a intrat deja pe traseul la capătul căruia se află dezastrul. Această afirmație se bazează pe ultimele întîmplări de la ședința ședința CEXN de marți, 19 februarie 2019. Poate că unii, dintre cei atenți la aceste întîmplări, mă vor contrazice susținînd că Liviu Dragnea nu se prăbușește, că are doar probleme. Eu însă, repet, dacă aș transmite în direct problemele șefului PSD, aș risca să pun pe burtieră: Liviu Dragnea se prăbușește”, a scris jurnalistul.

Cristoiu îi dă dreptate lui Marian Oprișan și spune că PSD a greșit că a renunțat la Olguța Vasilescu.

„Să începem cu faptul cel mai important petrecut la ședință, împins în plan secund de presa noastră, mai mult sau mai puțin TeFeListă. Din surse s-a aflat că Marian Oprișan ar fi luat cuvîntul și l-ar fi atacat pe Liviu Dragnea. Temeiul atacului l-a constituit poziția adoptată de PSD în cazul Olguța Vasilescu. Marian Oprișan a atras atenția că renunțarea la desemnarea Olguței Vasilescu e o mare greșeală a PSD în războiul cu Klaus Iohannis. Marian Oprișan a avut dreptate (…) Cum însă Klaus Iohannis și-a bătut joc de PSD, invocînd pretexte dinadins puerile, să se vadă că el nu vrea, momentul a fost identificat de electoratul PSD ca un bocanc în gură dat partidului. Iar reacția PSD de resemnare, ca reacția unuia care, plin de sînge, surîde fericit bocancului”, a scris Cristoiu.

Jurnalistul a arătat cum a făcut Lia Olguța Vasilescu diferența în fața electoratului PSD.

„PSD are și el un electorat captiv, care-l urăște pe Bolovanul vorbitor de la Cotroceni. Acest electorat a tresărit entuziasmat la atacurile tăioase ale Olguței Vasilescu. ȘI-a rămas tuflit la bîlbîielile PSD-ului în fața aroganței violente a lui Klaus Iohannis. Pe drept cuvînt, Marian Oprișan a atras atenția că PSD n-avea voie să piardă bătălia asta. Că PSD trebuia să treacă prin parlament desemnarea Olguței Vasilescu sub forma unei restructurări a Guvernului. Despre replica bălegoasă a PSD la sfidarea prezidențială mulți au scris că Olguța Vasilescu a fost scoasă din joc de Klaus Iohannis în urma unui tîrg cu Liviu Dragnea, interesat în blocarea Olguței Vasilescu, unul dintre puținii lideri PSD în stare să-i ia locul lui Liviu Dragnea la șefia partidului”, a punctat acesta.

 

Cristoiu anunță că trecerea lui Oprișan în tabăra nemulțumiților din PSD este începutul sfârșitului pentru Liviu Dragnea.

„Poate că reacția lui Marian Oprișan și-a avut temeiul în intuirea pericolului întruchipat de nebunia lui Liviu Dragnea de a-i lucra pe toți cei presupuși concurenți. Poate că Marian Oprișan, cu experiența sa politică, a intuit că situația Olguței Vasilescu a fost un caz de confruntare crucială a PSD cu nevoia de a pune piciorul în prag în relația cu Klaus Iohannis. Eu însă, indiferent de motive, văd în intervenția lui Marian Oprișan, confirmată de Liviu Dragnea, începutul sfîrșitului pentru șeful PSD. Marian Oprișan a fost pînă acum un sprijin solid pentru Liviu Dragnea în bătălia cu Puciștii. Marian Oprișan era printre puținii baroni locali, de mare influență în partid, care-l mai susținea pe Liviu Dragnea, tot mai singur prin plecarea unor baroni la ProRomânia și prin tăcerea cu tîlc a altora. Acum însă Marian Oprișan a trecut în tabăra nemulțumiților de felul în care Liviu Dragnea sacrifică PSD pentru ca el să rămînă președintele Partidului. Dacă ne gîndim că și Olguța Vasilescu și Claudiu Manda și-au dat seama că fiecare zi cu Liviu Dragnea în fruntea PSD înseamnă un nou pas al partidului în prăbușirea inevitabilă, vom avea argumentul pentru a scrie că Liviu Dragnea e deja pe traiectoria prăbușirii. Numai că Liviu Dragnea se prăbușește trăgînd după el PSD”, a conchis acesta pe blogul său.