El spune că ministrul justiţiei, Tudorel Toader, se apropie de final cu acest pachet.  "Astăzi dl Toader n-a putut să ajungă la şedinţa de guvern. Din ce ştiu, şi ce ştie şi premierul, este că acum, după ce a venit avizul de la CSM – de fapt a venit un reject 'nu e nimic un acolo', o mare parte din propunerile ministrului justiţiei au fost primite la Ministerul Justiţiei mai demult din partea CSM-ului -, că lucrează la forma finală. Şi, în perioada următoare, săptămâna viitoare, va avea (ministrul justiţiei – n.r.) o discuţie cu premierul, vom discuta în coaliţie despre acest pachet de legi şi vom purcede la lansarea dezbaterii", a declarat Dragnea la Romania TV. 

În opinia acestuia, trebuie să înceapă dezbaterea în Parlament, "aşezat, transparent, normal, cu bună-credinţă, în care cei care într-adevăr sunt implicaţi în acest sistem să vină la Parlament în comisia specială care a fost constituită pentru acest scop să se dezbată strict aceste legi, cu argumente, fără să mai vedem la televizor tot felul de specialişti – între ghilimele – în ale justiţiei şi în ale dreptăţii care spun că nu sunt bune, care spun că afectează independenţa justiţiei şi care spun că prin aceste legi se subordonează justiţia cuiva, dar care nu se duc pe prevederi". 

"Am înţeles că s-a generat foarte mult scandal pe cine numeşte procurorii-şefi şi pe Inspecţia Judiciară. Ministrul Justiţiei a spus de la început că sunt două variante acolo – ori să treacă la Ministerul Justiţiei ori să fie instituţie autonomă. Eu am spus de la început, în mai multe rânduri: în opinia mea, Inspecţia Judiciară trebuie să fie o instituţie autonomă. (…) Eu până acum n-am găsit argumente, chiar dacă intru în divergenţă cu ministrul justiţiei, ca preşedintele României să nu fie scos din această procedură de numire. O să vedem ce se întâmplă în Parlament. Le dăm la o parte pe aceste două. Unde este problema? (…) Este prea multă patimă în condiţiile în care Parlamentul este locul unde să se discute serios, să se dezbată serios, să vină toate asociaţiile magistraţilor. Şi acolo, împreună cu parlamentarii, să dea forma finală pentru orice articol", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Întrebat dacă pachetul de legi pe justiţie ar trebui sa intre săptămâna viitoare în şedinţa de guvern, Dragnea a spus: "Nu ştiu, cred că ar fi bine să avem o discuţie în coaliţie să vedem care e cea mai bună procedură – prin guvern, poate în parlament, în care să vină ministrul justiţiei acolo, la comisie, să fie la fiecare zi de dezbatere împreună cu asociaţiile magistraţilor". 

Potrivit acestuia, este important ca dezbaterile să fie finalizate până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, neafectând independenţa justiţiei, "ci, dimpotrivă, punând ordine". 

Liviu Dragnea a reafirmat că atât el, cât şi PSD "sunt o ţintă", în condiţiile în care "PSD are o cotă uriaşă în sondaje". El a susţinut că "sunt două direcţii de acţiune – o ţintă a reprezentat-o şi o reprezintă Guvernul, iar cealaltă, partidul şi preşedintele partidului". 

"Nu mai avem ce să ascundem – este o ţintă PSD-ul, sunt o ţintă eu, este clar, din păcate, sunt instituţii care se implică în jocul politic şi folosesc mijloace nepolitice şi arme nepolitice. (…) Ce am făcut noi – şi am generat reacţii negative şi acţiuni violente, uneori chiar disperate împotriva PSD şi a mea – am început să nu ne mai facem că nu vedem, să spunem despre lucruri, să vorbim despre realităţi, despre abuzuri. Tot timpul am avut această linie, nu am vorbit împotriva unei persoane anume, ci împotriva unor atitudini, declaraţii, stenograme, înregistrări, copii sunaţi pentru a fi înştiinţaţi că trebuie să vină părinţii la audieri. Acea doamnă în vârstă chemată la audieri, mama sunată că trebuie să meargă fiica la audieri, dezvăluiri, procurorul 'Portocală' şi alţi procurori. Acele mărturisiri ale unei doamne din Inspecţia Judiciară. Toate aceste lucruri arată că de fapt de ani de zile se practică o serie de abuzuri prin încălcări de Constituţie, prin încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, prin încălcarea procedurilor din legi şi din codurile penale. Sigur că asta a deranjat şi deranjează", a susţinut el. (Sursa: Agerpres)