În faţa participanţilor la reuniunea din staţiunea elveţiană, Trump ar urma să denunţe, vineri după-amiază, tot ceea ce în opinia sa obstrucţionează schimburile comerciale bazate pe ‘reciprocitate’, menţionând în această privinţă ‘furtul de proprietate intelectuală, transferurile de tehnologii forţate şi subvenţii acordate industriei’.

”Mesajul va fi acela că America este pregătită să facă faţă afacerilor” cu întreaga lume, în special după o reformă fiscală extrem de favorabilă companiilor, a adăugat oficialul american citat. Liderul de la Casa Albă ar urma să evoce în faţa patronilor şi a reprezentanţilor marilor corporaţii soarta ‘femeilor şi a bărbaţilor lăsaţi pe dinafară’, a continuat responsabilul.

Ieri, la Forumul Economic de la Davos, investitorul George Soros l-a atacat dur pe Donald Trump, precizând ca președintele SUA este un pericol uriaș pentru întreaga lume.

Intervenţia lui Donald Trump la Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment care a debutat marţi, ar urma să înceapă la ora locală 14:00 (13:00 GMT) şi să dureze aproximativ 15 minute. Ea survine unei serii de discursuri favorabile globalizării, ţinute printre alţii de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul indian Narendra Modi, care au lansat şi apeluri la corectarea efectelor sociale nefaste ale globalizării.