“Nu avem nevoie de toţi oamenii pe care ei îi doresc. Nu uitaţi, sunt om de afaceri şi îi spun poporului meu: `Unde nu este nevoie să umpleţi poziţiile libere, nu le umpleţi`, dar avem câţiva oameni care nu sunt mulţumiţi de acest lucru.”, a menţionat Trump.

În iunie, Departamentul de Stat a efectuat o revizuire internă care ar fi putut să înregistreze o scădere de 30% a bugetului şi să elimine 2.300 de locuri de muncă. Specialiștii în domeniul politicii externe au criticat această mișcare, spunând că ar putea să restabilească drastic eforturile de politică externă a SUA în regiunile volatile ale lumii.

“Singurul care contează sunt eu. Eu sunt singurul care contează petru că atunci când vine vorba de asta, aşa va fi politica. Aţi văzut asta.”, a continuat Trump.

“Se numeşte economie de costuri. Vreau viziunea mea, dar viziunea mea este oricum viziunea mea. Se numește economie de costuri, nu e nimic în neregulă cu economisirea de costuri”, a mai precizat oficialul american.

În ciuda pozițiilor neimpozitate, Trump a sugerat că șeful Departamentului de Stat se străduiește să depună toate eforturile în materie de politică externă.

"Rex se află acolo muncind din greu", a spus Trump, referindu-se la secretarul de stat Rex Tillerson. "Face tot ce este mai bun."