Lumea sportului mondial este în stare de șoc. Unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai Planetei a încetat din viață la doar 58 de ani. Avea mari probleme de sănătate care, până la urmă, l-au doborât definitiv. Este vorba despre un fost campion mondial.

Lumea sportului este în doliu

Este doliu uriaș în lumea sportului după ce s-a aflat de decesul fostului campion mondial la categoria super-uşoară, Frankie Randall. Fostul pugilist american Frankie Randall, campion mondial la categoria super-uşoară, a încetat din viaţă la doar 58 de ani, informează AFP.

Randall a decedat pe 23 decembrie, el suferind de demenţă pugilistică şi de maladia Parkinson. El a murit într-un azil din Morristown (Tennessee).

A avut o carieră uriașă

Originar din Alabama, Randall a avut o carieră lungă. După o prolifică activitate la amatori (263 victorii, 23 înfrângeri), cucerind „Mănuşa de Aur”, el a boxat la profesionişti în perioada 1983-2005, obţinând 58 de victorii, dintre care 42 înainte de limită, un egal şi 18 înfrângeri.

Randall a furnizat o mare supriză, devenind primul boxer care l-a învins pe legendarul mexican Julio Cesar Chavez (89 victorii, 1 nul), pe atunci campionul mondial WBC la categoria super-uşoară, detronându-l la puncte pe 29 ianuarie 1994 la Las Vegas.

La meciul revanşă, în luna mai a anului viitor, Randall a fost învins la puncte. Pe 17 septembrie, tot în 1994 la Las Vegas, Randall îl detrona la puncte pe campionul WBA, argentinianul Juan Martin Coggi. În 1996, el a pierdut revanşa în faţa lui Coggi, dar şi-a păstrat titlul.

În final, pe 11 ianuarie 1997 la Nashville, el a cedat titlul prin KO în faţa francezului Khalid Rahilou, anunță Agerpres.