Doliu pe scena politică! Anunțul a venit în miez de noapte

Este vorba despre fostul lider al Senatului din SUA, Harry Reid. Tragicul anunț a fost făcut recent chiar de către soția lui, potrivit informațiilor transmise de afp.com

„A murit în pace în această după-amiază”, a declarat aceasta într-un comunicat, explicând faptul că decesul a intervenit după o luptă de patru ani cu un cancer pancreatic.

A fost un personaj important în timpul președinției lui George W. Bush

Amintim că Harry Reid a fost lider al majorităţii din Senat între 2007 şi 2015 și un personaj important într-o perioadă ce a acoperit finalul preşedinţiei lui George W. Bush.

De asemenea, acesta şi-a folosit experienţa îndelungată în Congres în special pentru a-l ajuta pe Barack Obama să obţină votarea reformei asigurărilor de sănătate Obamacare, unul dintre cele mai importante proiecte legislative din cei opt ani petrecuţi la Casa Albă.

Potrivit sursei menționate, senatorul s-a născut şi a crescut în micul oraş minier Searchlight, statul Nevada (vest), într-o casă fără apă curentă.

Considerat mai conservator decât majoritatea democraţilor din Senat, acest mormon practicant s-a opus ferm avortului, o poziţie care i-a atras frecvent opoziţia frontală a unor colegi din partidul său.

Foarte multe omagii din partea democraţilor au urmat după anunţul decesului său

Foarte multe omagii din partea democraţilor au urmat după anunţul decesului său. Barack Obama a împărtăşit o scrisoare pe care soţia lui Harry Reid i-a cerut să o scrie cu puţin timp înainte de moartea lui, în care fostul preşedinte îi mulţumeşte „unui bun prieten”.

„Nu aş fi devenit preşedinte dacă nu ar fi fost încurajarea şi sprijinul tău şi nu aş fi obţinut niciodată cea mai mare parte din ceea ce am reuşit să realizez fără talentul şi determinarea ta”, a scris Barack Obama.

Pentru actualul şef al Senatului, democratul Chuck Schumer, Harry Reid „nu a uitat niciodată de unde a venit şi şi-a folosit instinctul de boxer pentru a lupta fără teamă împotriva celor care le făceau rău celor săraci şi clasei mijlocii”.

Reamintind trecutul lui de boxer, fostul preşedinte democrat Bill Clinton a afirmat că Harry Reid „nu s-a ferit niciodată de luptele politice necesare”.

„Nu s-a ferit niciodată de luptele politice necesare, dar era convins că, pentru o democraţie funcţională, compromisul este vital. Datorită legilor pe care le-a ghidat magistral până la ratificare, milioane de americani trăiesc o viaţă mai bună”, a scris Bill Clinton.