Doliu uriaș la nivel mondial. O legendă a fotbalului a încetat din viață. A fost dărâmat de o boală crâncenă care nu i-a mai oferit nicio șansă.

Tragedia momentului în Europa

Este tragedia momentului în Europa. Fostul internaţional englez Colin Bell, considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi din istoria clubului de fotbal Manchester City, a decedat la vârsta de 74 de ani, în urma unei boli scurte, a anunţat, marţi, clubul din Premier League, citat de Reuters.

Mijlocaş de clasă mondială, Bell a făcut parte din echipa lui City care câştiga titlul în prima divizie în sezonul 1967-68, fotbalistul marcând 152 de goluri pentru clubul din Manchester în 492 jocuri, între 1966 şi 1979.

A scris istorie la City și la națională

Bell a câştigat, de asemenea, Cupa Angliei, Cupa Ligii şi Cupa Cupelor în cea mai de succes perioadă a clubului, până la performanţele de dată recentă. Un mare favorit al fanilor, Bell a fost supranumit Nijinsky după cursa de cai de rasă, în semn de omagiu pentru rezistenţa sa.

Bell a adunat 48 de selecţii pentru naţionala Angliei, pentru care a evoluat la Cupa Mondială din 1970. El ar fi avut mai multe selecţii în reprezentativă, dar a suferit o accidentare gravă la genunchi în 1975, la vârsta de 29 de ani.

Colin Bell a avut puţine apariţii publice după ce şi-a încheiat cariera de jucător. El şi-a început cariera la Bury, după care a ajuns la Manchester City, iar după accidentarea de la genunchi a încercat să îşi facă o carieră în Statele Unite, dar a evoluat doar cinci jocuri în liga nord-americană (NASL) pentru San Jose Earthquakes.

Tribuna de Vest a stadionului echipei Manchester City, Etihad Stadium, este numită după Colin Bell, care a jucat la echipele de juniori ale clubului şi a fost ambasadorul acestuia.