Cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicații mobile și smartphone-uri încă „caută o soluție” pentru a ajuta milioane de utilizatori de telefoane Huawei după ce companiei Google i s-a interzis să ofere suport tehnic pentru noile modele de telefoane Huawei care utilizează sistemul de operare mobil Android.

„De la introducerea sancțiunilor SUA anul trecut, producătorilor americani de semiconductori nu li se mai permite să lucreze cu noi, așa că nici partenerii noștri americani de până atunci nu mai pot lucra cu noi. Din august a devenit și mai dificil”, a declarat pentru ziarul Kurier, Abraham Liu, vicepreședintele lui Huawei pentru Europa.

El a spus că Washington-ul „șantajează” producătorii de cipuri pentru a evita legăturile cu Huawei, care neagă acuzațiile SUA că echipamentul lor ar putea fi folosit de Beijing pentru spionaj.

„Cu toate acestea, suntem încrezători că putem continua să deservim clienții noștri europeni din sectorul 5G din cauza multor pregătiri și investiții inițiale în cea mai avansată tehnologie”, a spus Liu fără a elabora.

„În ceea ce privește clienții privați, proprietarii de telefoane mobile, vedem mari dificultăți. Există 90 de milioane de utilizatori europeni de Huawei. Google nu mai are voie să lucreze cu Huawei, așa că Google nu va mai publica actualizări pentru smartphone-urile Huawei cu sistemul de operare Android”, a spus el. „Încă căutăm o soluție.”