Doliu în politica românească! Un alt primar s-a stins din viață. A fost infectat cu coronavirus

Viceprimarul localității Urzica din județul Olt, Ion Vulpe, s-a stins din viață în noapte de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului. Tragica veste a fost anunțată pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Urzica.

Primarul comunei Urzica, Ion Spiridon a precizat că viceprimarul s-a stins din viață azi noapte, în timp ce era internat la un spital din Caracal. Acesta mai spune că viceprimarul era internat din cauza coronavirusului.

Ion Spiridon spune că viceprimarul Ion Vulpe era vaccinat cu vaccinul Pfizer, iar în decembrie intenţiona să se prezinte şi pentru a treia doză. Acesta a mai spus că viceprimarul s-a dus destul de târziu la spital.

”Comuna noastră este în doliu! Comuna noastră este de astăzi mai săracă! Este îndurerată! Domnul Viceprimar Vulpe Ion ( Gigel ) a încetat din viață! Un om de valoare al acestei comune! Un om minunat! Un om de nota 10! Un om care și-a iubit meseria! Un om cu un caracter foarte înalt! Un om care a stat mulți ani în această meserie! Nimănui nu ii vine să creadă o așa veste!
Dumnezeu în împărăția Lui are nevoie numai de oameni buni!
Odihna și lumină veșnică!
Dumnezeu să-l ierte, și să-l odihnească în pace!
Drum lin către cer, Domn’ Vice!”, este mesajul unui localnic din comuna Urzica.

Soția viceprimarului a fost testată pozitiv

Primarul Ion Spiridon mai spune că soția viceprimarului a fost testată și ea pozitiv pentru coronavirus, dar că nu a prezentat simptome. Acesta a adăugat că la primărie nu este nimeni pozitiv și că toți s-au testat din trei în trei zile. Viceprimarul decedat ar fi suferit şi de alte afecţiuni.

„Soţia a ieşit din izolare, a fost asimptomatică. La primărie nu e nimeni (n. red. – pozitiv), ne-am testat din trei în trei zile“, a mai spus primarul Ion Spiridon.

Bilanț COVID duminică, 7 noiembrie

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noul bilanț al pandemiei de coronavirus. Avem un nou val de infectări, dar și de decese raportate în ultimele 24 de ore. Totodată, situația din spitale și de la secțiile de Terapie Intensivă rămâne dificil de gestionat, medicii fiind într-o presiune continuă.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.293 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 273 decese dintre care 10 anterioare.

Potrivi datelor actualizate în buletinul informativ publicat de GCS, până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.706.882 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.159 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.496.473 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.293 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 50 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.