Soţul cântăreţei a precizat într-un mesaj postat pe Facebook că decesul a survenit în urma unui anevrism cerebral miercuri, McKibbin fiind deconectată de la aparatele care o ţineau în viaţă duminică dimineaţă. “Mulți dintre voi știau deja că ceva nu este în regulă. Dragostea vieții mele, Nikki Sadler a suferit un anevrism miercuri. A fost atât de iubită încât știu că mii dintre voi vor fi în doliu cu noi”, a scris acesta. Fiul ei, Tristen Langley, a spus că a murit într-un spital din Arlington, Texas.

Sursă foto: networthpost.org

În primul sezon al ”American Idol”, McKibbin a impresionat juriul cu interpretări din Janis Joplin şi Stevie Nicks, precum şi cu un cover a melodiei ”Black Velvet”, de Alanna Myles. ”Făcea parte din familia American Idol şi îi vom simţi lipsa. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familia şi prietenii ei în această perioadă dificilă. ”Nikki McKibbin a fost un talent incredibil şi suntem profund îndureraţi de vestea morţii sale”, au declarat reprezentanţii American Idol.

,, A fost un superstar”

Ryan Seacrest, gazda emisiunii “American Idol” , a scris pe Twitter că doamna McKibbin “a fost un superstar în momentul în care ea a intrat în auditii.” “Ea ridicat ștafeta cu talentul ei și prezența sa memorabilă pe scenă”,  “A fost o onoare să o văd crescând și inspirând milioane de oameni”, a spus celebrul prezentator TV.

McKibbin a reuşit, în 2002, să obţină locul al treilea în finala sezonului inaugural al emisiunii-concurs care îşi propune să descopere noi talente muzicale,  în spatele lui  Kelly Clarkson, câștigătoarea sezonului, și Justin Guarini. “Chiar și în tinerețe, atunci când am fost la American Idol împreună, am putut spune că ea ar fi avut o viață provocatoare “, a scris Guarini. “Dar nu voi uita niciodată ziua în care idolul ei, Stevie Nicks, i-a trimis flori cu o felicitare. Nikki era în al nouălea cer și bucuria și emoția care radiau de la ea erau infecțioase”, a scris artistul pe Instagram.

În 2007, McKibbin şi-a lansat albumul de debut, ”Unleashed”, editat de casa de discuri Chenoa Music.