Un îndrăgit actor britanic a încetat din viaţă, răpus de COVID-19. Este vorba despre Johnny Leeze (78 de ani), bine cunoscut din serialele “Emmerdale” şi “Coronation Street”.

Anunţul care a întristat pe toată lumea a fost făcut chiar de către fiica actorului, Holly. Actorul a încetat din viaţă în urma infectării cu noul coronavirus, după o luptă de două săptămâni cu boala.

“A fost prietenul meu, un bărbat foarte, foarte puternic. A fost un om minunat, foarte amuzant. A fost iubit de toată lumea. Chiar și de fosta lui soție, mama mea, care este azi cu mine.

Nu știu ce să mai spun. Sunt uluită, nu pot să mă adun. Aș vrea să spun atât de multe despre el, dar nu știu de unde să încep…”, a fost mesajul sfâşietor transmis de fiica lui Johnny Leeze.

Aceasta a anunţat că tatăl său suferă de COVID-19 cu numai o zi înainte de moartea artistului.

Actorul din York are la activ 27 de roluri în diferite producţii, majoritatea de televiziune, cele mai cunoscute fiind “Emmerdale”, “Coronation Street” şi “The League of Gentlemen”. Născut pe 31 decembrie 1941 cu numele de John Glen, el a debutat în 1981 într-o producţie TV despre naşterea sindicatului Solidaritatea din Polonia: “Strike: The Birth of Solidarity”, urmat apoi de un rol, în 1982, în sitcom-ul “Open All Hours”.

Johnny Leeze a devenit celebru pentru rolul lui Ned Glover din serialul “Emmerdale” (1994-1999). Înainte de “Emmerdale”, Johnny Leeze a jucat rolul lui Harry Clayton în serialul “Coronation Street”, timp de câteva luni, scrie gandul.ro.

Fratele său, Philip, a deplâns moartea actorului, „care stârnea mii de zâmbete”. Philip a anunțat că vedeta s-a infectat cu COVID-19, dar suferea și de o boală de inimă.

Johnny Leeze în “Emmerdale”