Doliu uriaș în lumea sportului. Fostul campion argentinian de box Juan Domingo Roldan, a murit din cauza complicaţiilor generate de infectarea cu Covid-19, informează agenţia EFE. Juan Domingo Roldan a luptat de trei ori pentru titlul mondial la categoria grea, în anii ’80. Pugilistul sud-american, supranumit „El Martillo” (Ciocanul) datorită forţei loviturilor sale, a disputat în total 75 de meciuri ca profesionist, câştigând 67 dintre acestea (47 prin KO).

În 1981, Roldan a cucerit titlul de campion al Argentinei, iar doi ani mai târziu a devenit campion al Americii de Sud, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, el a disputat unul dintre meciurile sale memorabile pe 10 noiembrie 1983, când a reuşit să-l învingă prin KO pe americanul Frank „Animal” Fletcher, în cadrul unei gale care a avut loc la Las Vegas.

Argentinianul a boxat de trei ori pentru centura de campion mondial, fiind învins de Marvin Hagler (1984), Thomas Hearns (1987) şi Michael Nunn (1988).

Cu doar o zi în urmă, o altă veste a îndoliat lumea sportului. Un celebru sportiv s-a stins din viață în urma unui accident petrecut în timpul antrenamentului. Era extrem de cunoscut pentru reușitele sale spectaculoase.

Un purtător de cuvânt al Jetman Dubai, a anunțat că Vince Reffet, supranumit „omul zburător”, protagonistul unor reuşite spectaculoase alături de Fred Fugen, partenerul său din echipa „Soul Flyers” de zbor în costum cu aripi sau cu mini reactoare, a murit marţi într-un accident produs în timpul unui antrenament, informează Afp.

Vince Reffet, în vârstă de 36 de ani, era cunoscut pentru reuşita sa din 2017 când a pătruns într-un avion aflat în zbor, dar şi pentru că s-a lansat de pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa (828 metri) din Dubai şi zborul alături de un A380 al companiei Emirates sau de Patrouille de France în 2016.

„Cu o tristeţe de neimaginat anunţăm decesul pilotului Jetman Vincent (Vince) Reffet, care a decedat în această dimineaţă, la 17 noiembrie, în timpul antrenamentelor din Dubai”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Jetman Dubai, Abdullah bin Habtoor.