Actriţa Helen McCrory, cunoscută din serialul „Peaky Blinders” şi trei filme „Harry Potter”, a murit la vârsta de 52 de ani, a anunţat vineri soţul ei, actorul Damian Lewis.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, el a scris: „Cu inima frântă anunţ că, după ce a luptat eroic cu cancerul, frumoasa şi minunata femeie care este Helen McCrory a murit, liniştită, acasă, înconjurată de un val de iubire din partea familiei şi prietenilor”.

„A murit aşa cum a trăit. Fără teamă”, a adăugat Lewis.

Cunoscută și pentru rolurile sale în „Harry Potter”

Născută la Londra, pe 17 august 1968, Helen McCrory şi-a început cariera în teatru. A jucat cu Royal Shakespeare Company şi Almeida Theatre, dar şi la Donmar Warehouse, în regia unora ca Roger Michel şi Sam Mendes.

A jucat în numeroase producţii de televiziune, între cele mai recente, „Peaky Blinders”, show de succes lansat în 2013 în care interpreta rolul mătuşii Polly.

Helen McCrory în filmul Harry Potter. Sursă foto: Instagram

Pe marile ecrane a putut fi văzută, între altele, în „Casanova”, „The Queen”, „Becoming Jane”, „Flashbacks of a Fool”, „Hugo”, „Skyfall”, dar și în trei filme „Harry Potter”.

Ea a jucat rolul lui Narcissa Malfoy în „Harry Potter și Prințul Semipur” și „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea 1 și Partea 2”. Personajul ei a fost soția lui Lucius Malfoy și mama lui Draco.

Alte roluri ale sale au inclus rolul soției fostului prim-ministru Tony Blair, Cherie, în filmele The Queen și „The Special Relationship”. De asemenea, ea a oferit vocea lui Stelmaria, demonul leopardului zăpezii al lui Lord Asriel, în recenta serie de televiziune BBC One „His Dark Materials”.