Momente de groază la Moscova!

A murit chiar pe scenă, sub ochii îngroziţi ai spectatorilor şi ai colegilor

Un dansator de la legendarul Teatru Bolşoi din Moscova a murit, sâmbătă, sub ochii îngroziţi ai spectatorilor, într-un accident survenit chiar pe scenă în cursul unui spectacol de operă, a anunţat compania rusă într-un comunicat, potrivit agenţiei AFP.

La Teatrul Bolşoi se juca Sadko, o operă din secolul al XIX-lea compusă de rusul Nikolai Rimski-Korsakov, iar accidentul teribil s-a produs în timpul unei schimbări de decor

“Spectacolul a fost imediat oprit, iar publicul a fost rugat să părăsească locul”, au declarat reprezentanţii Bolşoi agenţiei de presă Interfax.

Comitetul de anchetă din Moscova a declarat într-un comunicat că anchetează moartea artistului-interpret. Dansatorul, grav rănit, a murit înainte de sosirea ambulanţei, potrivit aceleiaşi surse.

Cum a avut loc teribilul accident?

Potrivit BBC, Evgheni Kuleș, în vârstă de 37 de ani, a fost zdrobit de o rampă care a căzut din tavan în timpul schimbării decorului. Se pare că el ar fi mers în direcția greșită în timpul coborârii decorului masiv și a fost prins ulterior sub el.

În imaginile apărute pe reţeaua de socializare Telegram se poate vedea cum actorii panicaţi strigă la personalul tehnic să ridice recuzita. Unii dintre cei de pe scenă strigau „Chemați ambulanța, este sânge”.

Spectatorii aflaţi în sală au relatat ulterior că au crezut, la început, că accidentul făcea parte din punerea în scenă, însă şi-au dat seama că ceva este în neregulă când  i-au văzut pe artiști reacționând îngroziți.

S-a încercat resuscitarea artistului, la care au ajutat inclusiv unii dintre spectatori, însă nu a mai fost posibil.

Nu este pentru prima oară când prestigioasa scenă din Moscova este scena unei tragedii. În iulie 2013, violonistul Viktor Sedov, un veteran al Teatrul Bolşoi, care cânta acolo de 40 de ani, a murit după ce a căzut în fosa orchestrei.