Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a discutat joi, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisar european pentru Mediu, Afaceri Maritime şi Pescuit despre măsurile luate de România pentru implementarea directivelor în domeniul apei şi al protecţiei mediului marin. 

"Ministrul Adriana-Doina Pană a punctat necesitatea identificării unor soluţii, la nivel european, pentru acordarea de compensaţii financiare din fonduri UE proprietarilor de păduri din ariile potejate, similare celor acordate posesorilor de fâneţe, solicitându-i comisarului Karmenu Vella sprijin în acest sens", se arată în comunicatul ministerului. 

În cadrul întâlnirii cu comisarul Vella, ministrul Doina Pană a prezentat priorităţile actuale ale Guvernului României în domeniul apelor şi pădurilor şi măsurile luate de ţara noastră în vederea implementării directivelor în domeniul apei şi al protecţiei mediului marin, inclusiv pentru închiderea acţiunilor de pre-infrigement/ infrigement deschise (ape uzate, microhidrocentrale) şi evitarea declanşării unora noi. 

Conform comunicatului citat, demnitarul român i-a prezentat oficialului european şi măsurile luate în vederea stopării tăierilor ilegale de lemn, respectiv programul de urmărire a trasabilităţii lemnului, Radarul Pădurilor, unic la nivelul Uniunii Europene şi model de bune practici în domeniu, prezentându-i şi acţiunile concrete făcute în vederea dezvoltării acestuia. 

"Au mai fost abordate şi aspecte referitoare la cooperarea regională în regiunea Mării Negre şi la nivelul bazinului Dunării, precum şi principalele acţiuni în domeniul apelor şi pădurilor pe care Comisia Europeană le are în vedere în prima parte a anului 2019, în timpul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Comisarul Karmenu Vella a arătat oficialului român disponibilitatea Comisiei Europene de a sprijini România atât în pregătirea, cât şi pe perioada Preşedinţiei UE", se mai spune în comunicat.
 AGERPRES