Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre „lupta” dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban și dacă ar putea să iasă câștigător la Congresul pentru șefia PNL, Emil Boc. În opinia sa, Emil Boc este o variantă, dar crede că președintele Klaus Iohannis se va orienta către cineva nou.

Iohannis se va gândi la cineva nou

„Să preiei mandatul într-o asemenea situație, te gândești de două ori dacă e promovare, pentru că nu știi. Cîțu a acceptat jocul, sunt oameni care spun că nu va rezista, o să încerce probabil niște remanieri. Dacă va fi dărâmat Guvernul Cîțu, nu se întoarce Orban.

Ei mai au oameni în partid mai buni. E Bolojan de la Oradea, pe care nu prea îl vrea lumea, pentru că e în stare de chestii care să deranjeze.

(…) Venise cu idei ”ciudate”: să se rezolve în trei zile toate solicitările. E dorit de unii. Și Boc va fi variantă, dar cred că dl. Iohannis se va gândi la cineva nou”, a declarat Bulai pentru Dc News.

De asemenea, acesta punctează că Ludovic Orban este pentru moment într-o poziție bună, pentru că Florin Cîțu se erodează la guvernare și i se pot imputa și scăderile în sondaje ale partidului. Bulai consideră că până și tensiunile din coaliția de guvernare sunt benefice pentru actualul lider al liberalilor.

„Deocamdată lui Orban îi e destul de bine, că pe măsură ce trece timpul se erodează Cîțu, inclusiv cu mișcări de genul ăsta, cu tensiuni în USR, în Coaliție. El poate să spună în partid: “Bă, ce v-am zis eu că nu e bine. Ați rămas fără mine, uite ce se întâmplă”, a spus sociologul.