„M-am interesat la Directia de Resurse Umane: nu e niciun candidat inscris in clipa asta. Sunt convins ca vor fi candidati”, a declarat Tudorel Toader.

În cadrul primei etape de selecție, ministrul Justiției i-a respins pe toți cei patru procurori care și-au depus candidatura. Cea de a doua selecție pentru şefia DNA a început pe 6 august după ce Ministrul justiției, Tudorel Toader a respins toți cei patru candidați din prima tură.

Procedurile durează o lună. Rezultatele vor fi anunțate în prima săptămână a lunii septembrie.

Postul a rămas vacant după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președintele Iohannis la solicitarea Curții Constituționale.
Laura Codruţa Kovesi şi-a început prima zi de muncă în noul său post. După ce a fost revocată din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceasta a fost delegată să îşi continue activitatea la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Ministerului Public. Decizia a fost luată de procurorul general Augustin Lazăr, pentru o perioadă de 6 luni. De la revocarea din fruntea DNA, pe 9 iulie, şi până acum, Laura Codruţa Kovesi s-a aflat în concediu.