Dan Adamescu a murit, dar înainte a dictat o scrisoare de 12 pagini

Potrivit unui fragment care ne-a fost pus la dispoziție pentru publicare de către cei apropiați: 

"Cu câteva luni înainte să moară, de pe patul de spital Dan Adamescu şi-a adunat ultimele gânduri, simţind că nu o să mai apuce să le prezinte personal opiniei publice, şi a cerut să fie puse la dispoziţia jurnaliştilor pentru ca adevărul să iasă, în sfârşit, la iveală.

 Dintre multele abuzuri îndurate, Dan Adamescu își amintea cu durere de cruzimea procurorului DNA George Matei, care a avut o influență decisivă asupra stării de sănătate și, în final, a încetării din viață a acestuia.

Procurorul Matei a decis din start să ignore delapidarea cu suma de 80,000 euro a companiei Baumeister de către singurul „martor” al acuzării, Daniel Onute. În plus, l-a numit pe Dan Adamescu „făptaș unic” în eșecul Astra Asigurări, ignorând vina altora în falimentul asiguratorului. 

Mai mult decât atât, procurorul Matei i-a solicitat în Martie 2016 lui Dan Adamescu suma record de 40,000,0000 lei. I-a promis că dacă acceptă această sumă va putea beneficia de intervenția chirurgicală la un spital din afara țării, abilitat să-i instaleze proteza la genunchi. Pentru a primi în sfârșit tratamentul medical, care i-a fost refuzat până atunci, Dan Adamescu a renunțat să conteste cauțiunea, bazându-se pe permisiunea DNA de a se opera. Însă, după ce și-a cumpărat astfel dreptul la sănătate, plătind imensa sumă, procurorul Matei și-a încălcat cuvântul și s-a opus intervenției chirurgicale. 

Această operație a avut loc abia la sfârșitul anului trecut – cu doar câteva luni înainte de decesul domnului Adamescu – din păcate prea târziu pentru corpul slăbit al acestuia."   

***
Despre familia Adamescu: 
Dan Adamescu a fost fondatorul The Nova Group, care deţine mai multe companii în România şi în afară ţării. Cetăţean german de origine română, după mulţi ani petrecuţi în Germania, unde a dezvoltat afaceri imobiliare şi comerţ de succes, a început să investească în România odată cu căderea regimului comunist. A susţinut "România Liberă" – portavocea anticomunistă a presei româneşti, a fost la cârma celei mai mari companii de asigurări – Astra Asigurări, a condus InterContinental şi Unirea Shopping Center şi a dezvoltat varii clădiri de birouri.
Alexander Adamescu, după studii şi practică în Germania, Franţa şi USA, a petrecut câţiva ani în România pentru a-şi ajuta tatăl în conducerea afacerilor. De 4 ani locuieşte la Londra, unde îşi exercită vocaţia de scriitor. A preluat conducerea The Nova Group şi continuă lupta pentru a afla adevărul despre persecuţia iniţiată împotriva tatălui său şi companiilor din grup.