Potrivit unui comunicat al DNA, faptele au fost comise între anii 2003 şi 2005. 'În scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, inculpatul Chen Yunpeng, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, nu a evidenţiat şi nu a înregistrat în totalitate, în documentele contabile ale firmei şi în celelalte documente legale (declaraţii fiscale), operaţiile comerciale efectuate şi veniturile realizate. Acţionând în această manieră, inculpatul a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 4.603.694 lei (echivalentul a 1.207.598 euro) din care 2.129.901 lei TVA şi 2.473.793 lei impozit pe profit', se precizează în comunicat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 4.603.694 de lei reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, fiind dispusă instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile şi mobile care îi aparţin lui Chen Yunpeng şi societăţii pe care o administrează.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse de procurori.