Divizia Renault din Coreea de Sud se confruntă cu un declin al vânzărilor pe plan intern şi extern, deoarece încetinirea ritmului de creştere a economiei mondiale a dus la scăderea cererii de maşini.
Compania a negat rapoartele din presă care sugerau că vor fi reduse mai multe locuri de muncă iar, divizia Renault din Coreea de Sud va fi transferată partenerului de alianţă Nissan.
Renault Samsung Motors a anunţat că aproximativ 800 din cei 5.500 de angajaţi vor părăsi compania, pe baza unui ‘program de pensionări la cerere’.
În perioada ianuarie-august 2012, divizia din Coreea de Sud a Renault a înregistrat un declin al vânzărilor de 40,4% comparativ cu perioada similară din 2011, spre deosebire de rivalele mai mari, cum ar fi Hyundai Motor şi Kia Motors Corp, care au raportat creşteri în primele opt luni din 2012.
Alianţa Renault-Nissan a anunţat recent că va investi 160 milioane de dolari pentru a dezvolta noi modele Nissan la divizia sa din Coreea de Sud. Fabrica Renault-Samsung Motors din Busan, în Coreea de Sud, va produce anual 80.000 de modele Rogue Nissan, începând din 2014, majoritatea urmând să fie exportate în America de Nord. Fabrica din Busan produce acum 180.000 de vehicule pe an, care sunt vândute în Coreea de Sud şi în alte 60 de ţări.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Recent, la Salonul Auto de la Geneva, Renault a prezentat cel mai nou model al gamei, Dacia Lodgy.
Sursa: Agerpres