trebuie cunoscute dinainte si riguros respectate.

In aceasta toamna, va fi lansat programul „Practica la Connex”
In 1998, Connex a realizat un studiu calitativ, menit sa ofere companiei o mai buna intelegere a nevoilor si valorilor tinerilor. Rezultatele au condus la concluzia ca preocuparea principala a studentilor si a tinerilor absolventi este realizarea profesionala. Studiul a aratat, de asemenea, lipsa de suport tehnologic si logistic in institutiile de invatamant si obstacolele intampinate de cadrele didactice din obtinerea de resurse necesare pentru derularea procesului educational. Urmarea acestor „investigatii” a fost lansarea unui amplu program educational pentru Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din Bucuresti, care a urmarit:
– Sponsorizarea cursurilor de specialitate in domeniul noilor tehnologii si comunicatii mobile.
– Achizitionarea de manuale si carti de comunicatii mobile.
– Dotarea bibliotecii facultatii cu ultimele carti despre comunicatii mobile si abonamente la reviste de specialitate.
– Echiparea unui laborator modern.
O echipa cros-functionala a definit programul cu toate componentele sale. Conducerea companiei a realizat un contact direct cu profesorii facultatii pentru un feedback adecvat in ceea ce priveste succesul programului in mediul academic. Programul Connex a avut in vedere si selectarea celor mai buni studenti pentru a deveni angajati. In fiecare an, 30 dintre cei mai buni studenti au fost selectati, in functie de performantele obtinute.In anul universitar 2002 – 2003, Connex a sponsorizat cursul „Comunicatii mobile din generatia 3G si perspectivele pentru dezvoltarea 4G”. Gradul de promovare a cursului a fost de 100%. Numarul studentilor care vor sa participe la curs este cu 50% mai mare in fiecare an. In fiecare an, trei absolventi ai cursului devin angajati Connex.Anul acesta, Connex a adaugat o noua componenta programului: dotarea unui laborator al Facultatii, pentru a beneficia de el atat studentii, cat si profesorii. Laboratorul a fost echipat cu echipament de ultima ora si a fost numit Stelian Pintelie, dupa numele consilierului presedintelui Connex, fost ministru al Telecomunicatiilor, unul dintre cei mai infocati suporteri ai programului. Cu o investitie de 25.000 de dolari, Connex a dotat laboratorul cu echipamente care vor permite accesul la orice aplicatie de date. De asemenea, firma a reparat si a refacut complet laboratorul si a asigurat mobilier nou si modern. Investitia totala in programul pentru Facultatea de Telecomunicatii a depasit suma de 160.000 de dolari. Ca raspuns la nevoile studentilor, programul va continua si in viitorul an academic. In aceasta toamna, va fi lansat programul „Practica la Connex”. Cinci dintre cei mai buni studenti vor avea posibilitatea sa-si realizeze lucrarea de diploma si sa efectueze un an de practica la Connex, timp in care vor primi o bursa de 150 de dolari pe luna. La sfarsitul anului, studentii vor participa la concursul „New Ideas”, cu premii in bani, iar unii dintre ei vor avea posibilitatea sa devina angajati ai Connex.

420 de studenti au facut practica si 79 au primit oferte de angajare la Raiffeisen
Exact in urma cu un an, Raiffeisen Bank Romania a lansat Programul Management Trainee, in care au fost inclusi opt absolventi. Scopul programului l-a constituit identificarea potentialului de lider al tinerilor si asigurarea cadrului adecvat dezvoltarii acestuia, precum si acumularea de cunostinte si dezvoltarea de abilitati profesionale specifice domeniului bancar.Criteriile de selectie au urmarit atragerea in program a unor studenti din ultimul an de studiu, fara sa se prefere o anumita specializare, cu bune cunostinte de limba engleza si a caror activitate in timpul facultatii sa demonstreze preocuparea constanta de a face mai mult decat sa participe la cursuri si sa ia note bune la examene. Programul a fost conceput astfel incat fiecare student sa aiba sansa de a cunoaste banca in detaliu, efectuand stagii in majoritatea directiilor bancii timp de un an (noiembrie 2003 – octombrie 2004). Studentii au fost indrumati teoretic si practic de catre specialistii bancii. Anul acesta, conducerea bancii a hotarat sa ofere o sansa in plus tinerilor absolventi si a suplimentat numarul de locuri in cadrul celei de-a doua editii a programului, care a debutat propriu-zis la 1 octombrie 2004. Tot anul acesta, Raiffeisen Bank a lansat un nou proiect destinat tinerilor, in special studentilor exceptionali din anii terminali: Bursa Raiffeisen. Programul urmareste sprijinirea studentilor care vor sa studieze o perioada in strainatate, urmand ca dupa finalizarea bursei, absolventilor sa le fie facilitata angajarea intr-un loc de munca corespunzator in cadrul bancii.Stagiile de practica sunt un alt mod prin care Raiffeisen Bank sprijina studentii in vederea definitivarii pregatirii lor. Numai in primele trei luni ale acestui an peste 200 de studenti au efectuat stagii de practica in agentiile Raiffeisen, ajutand direct angajatii bancii la indeplinirea activitatilor zilnice. O treime dintre cei care au efectuat stagii de practica anul trecut au fost recomandati pentru angajare de catre indrumatorii de practica din cadrul bancii.Conducerea bancii spera ca numarul tinerilor implicati in aceste programe sa creasca de la an la an.

Cheia pentru castigarea unei burse
Ilinca Ruxandra Preda este studenta la Facultatea de Relatii Internationale din ASE Bucuresti. Daca ar fi apreciata numai dupa rezultatele la invatatura, s-ar putea spune despre ea ca face parte din categoria tocilarilor. Ilinca este insa implicata, la fel de mult, in tot felul de proiecte, multe dintre ele fiind acum de referinta in facultate. De la simplu membru in AIESEC, ea a reusit sa devina coordonatoarea unui departament de media si relatii externe pe care l-a infiintat din proprie initiativa. In anul trei de studii si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al Asociatiei si a castigat. „A fost o experienta unica – ne spune Ilinca. Am invatat sa ma cunosc pe mine, sa stiu cum pot ajuta alti studenti si sa duc la bun sfarsit un proiect. Nu mi-a luat mult timp, dovada ca am fost tot timpul bursiera si am obtinut rezultate foarte bune.”Acum este de doua ori bursiera. A reusit sa obtina o bursa de studii la Wirtschafts Universitat din Viena si una de sustinere financiara de la Raiffeisen Bank. „Bursa aceasta a venit ca o manusa – recunoaste tanara studenta. Bursa pe care o obtinusem pentru facultate, prin programul Socrates Erasmus, era de 300 de euro si nu-mi ajungea pentru a face fata cheltuielilor de intretinere si de studii in Viena. Initial, m-am gandit sa caut un sponsor sa ma ajute, dar nu am stiut cum sa abordez subiectul. Cand am citit despre concursul pentru o bursa, lansat de Raiffeisen Bank, mi-am dat seama ca aceasta este sansa mea. Bursa de 1.000 de euro oferita de banca era exact completarea de care aveam nevoie.” Cand a intrat in competitie stia ca nu va fi usor. In cursa finala intrasera o suta de candidati dintre cei mai buni, selectionati de banca. Pentru a castiga, Ilinca spune ca s-a bazat pe doua lucruri: perseverenta si dinamism. „stiam ca acestea sunt cheia.”.

Profilul candidatului la bursa
Daca vrei sa stii care sunt sansele de a obtine o bursa Raiffeisen, bifeaza cerintele impuse de banca si fa un scor:
· Esti student in ultimul an
· Ai rezultate deosebite pe parcursul facultatii
· Ai avut sansa sa studiezi la o universitate de prestigiu din strainatate
· Ai activitati extra-curiculare
· Ai o cultura generala solida
· Esti interesat de viata economica
· Iti doresti o cariera bancara
· Vorbesti fluent doua limbi straine (engleza – cerinta obligatorie, a doua limba – preferabil germana)
• Ai excelente abilitati de utilizare a calculatorului si esti pasionat de Internetr
r• Ai carnet de conducere categoria Br
r• Esti un spirit intreprinzatorrn
rn• Ai foarte bune abilitati de comunicare, esti flexibil si ai simtul umoruluirn
rn• Esti hotarat, increzator si dinamic, orientat spre obiective.rn
rnPractica bancara pentru studenti se desfasoara in permanenta la Raiffeisen Bank. Studentii interesati sunt invitati la sediul central din Str. Mircea Voda nr. 44, Directia Resurse Umane, Departament Recrutare – in fiecare vineri intre orele 9:00 si 11:00. Documentele necesare:CV si adeverinta de student. Informatii suplimentare despre programele studentesti: Tel.:323.43.25, e-mail: [email protected]