"Direcţia de antifraudă care a început cu surle şi trâmbiţe şi cu neplăceri anul acesta, comparativ cu perioada similară a anului trecut a efectuat cu 3% mai multe controale şi a încasat cu 30% mai multe amenzi", a spus Doroş. 

El a precizat că în divizia de mari contribuabili din ANAF sunt circa 1.500 de contributori, iar împreună cu cei 22.000 – 24.000 de contribuabili mijlocii aduc undeva în jur de 60-70% din veniturile la bugetul statului. 

"În momentul acesta avem în divizia de mari contribuabili cam 1.500 de contributori şi e centralizat, e la Bucureşti. Avem 22.000 – 24.000 de contribuabili mijlocii care din februarie sunt centralizaţi din 42 de birouri judeţene în 8 birouri regionale. Pentru aceşti contribuabili mari şi mijlocii, care împreună aduc undeva în jur de 60-70% din veniturile la bugetul statului, avem o administrare specială. Prin aceste departamente ANAF vrea să crească dialogul. Scopul este ca într-un timp cât mai scurt, cam la anul pe vremea asta, fiecare contribuabil mijlociu sau mare pe care îl întrebăm să poată să ne spună că are un canal direct de comunicare cu direcţiile de administrare de care aparţine. Programarea bugetară ne cere şi nouă să avem acest tip de dialog", a subliniat şeful Fiscului. 

Potrivit sursei citate, performanţa de a merge în controale şi de a constata sume suplimentare mari este în acelaşi timp "o contraperformanţă"    în ceea ce priveşte administrarea taxelor corecte şi la timp. 

"Performanţa de a merge în controale şi de a constata sume suplimentare mari este în acelaşi timp o contraperformanţă în ceea ce priveşte o bună administrare a taxelor corecte şi la timp. Pentru cealaltă categorie de contribuabili, cei mici, care sunt răspândiţi peste tot în ţară şi care sunt mulţi, strategia este de informatizare, de formalizare şi de rărire a vizitelor şi interacţiunilor pe care le avem. E vorba de resurse aici. Nu dorim să risipim foarte multe resurse administrative cu un număr mare de contribuabili care până la urmă nu au cea mai importantă contribuţie la buget, dar care sunt foarte importanţi pentru că aici se ridică business-uri care apoi vor deveni mijlocii şi mari. Ideea este să îi facem să vină cât mai rar, să plătească impozite cât mai simplu, să fie şi pentru dumnealor simplu şi pentru noi", a mai afirmat preşedintele ANAF.