Fostul comisar șef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, critică dur sindicatele din Poliție pentru că nu-și asumă greșelile și acoperă polițiștii care au dat dovadă de lipsă de profesionalism în cazul crimelor din Caracal.

„Mă aşteptam să văd reacţii ferme ale sindicatelor din poliţie prin care să ne asumăm greşelile, erorile şi, acolo unde este cazul, lipsa pe profesionalism, chiar indolenţa şi nesimţirea.

Mă aşteptam ca aceştia să explice clar opiniei publice modalităţile defectuoase în care se fac încadrările în ultimii ani doar din dorinţa de a asigura „numeric” lipsa acută de personal. Speram să se vorbească despre nepăsarea ministerului în ceea ce priveşte organizarea pregătirii profesionale adevărate, serioase, temeinice a celor nou încadraţi, aruncaţi fără discernământ în stradă după primele zile de la încadrare.

Speram ca sindicatele să explice modul ticălos în care se fac numirile în funcţiile de conducere, doar prin împuterniciri şi delegări succesive, ori prin concursuri trucate, şi numai la recomandarea expresă a baronetului politic.

Să explicăm oamenilor de ce le-am înşelat încrederea, de ce nu suntem în stare să le mai garantăm siguranţa. Şi, DA, speram ca sindicatele şi membrii acestora să se alăture miilor de civili, să protesteze acum în stradă împotriva destructurării sistematice a poliţiei naţionale. Dacă nu acum, atunci când?”, a transmis fostul poliţist, pe pagina sa de Facebook.