Nu mai departe de ziua de ieri, Alin Gorșcovăz, consilier județean din Timișoara, a vorbit despre prezența lui Dacian Cioloș în forurile de conducere ale PUNR, partid printre ai cărui membri fondatori se numără și Gheorghe Funar, cunoscut pentru excesele sale naționaliste.

Și chiar dacă Cioloș a negat calitatea sa de membru al PUNR, iată că, astăzi, chiar Funar a vorbit despre implicarea lui Cioloș în Partidul Unității Națiunii Române.

„Începând cu anii 1990, când eu am fost ales președinte al partidului(…), PUNR s-a bucurat de o foarte mare încredere. (…) Dacian Cioloș mi-a fost student, când eram prodecan la Facultății de Horticultură. El a fost liderul studenților din anul lui de studiu. Am colaborat foarte bine cu el. După studenție a venit la mine și mi-a spus că este șomer și mi-a zis să-l ajut să lucreze undeva. A doua zi l-am angajat la Primăria Cluj-Napoca. (…) Marea majoritatea a intelectualității din acea perioadă au făcut parte din Vatra Românească și PUNR, care era brațul politic al dreptei românești. Din câte îmi amintesc, Dacian Cioloș a fost unul dintre tinerii care s-a remarcat și a fost ales de către colegii lui în structurile de conducere la Vatra Românească și PUNR. Nu știu de ce acum neagă participarea lui la PUNR. Eu mă mândresc că am fost printre fondatori și am activat și în Vatra Românească, și în PUNR”, a spus Funar la Antena3.