Noi tensiuni în cazul Recorder-BOR. Marian Godină a intervenit cu un mesaj prin care îl susține pe fostul preot Petrică Leașcu. Totodată, celebrul polițist este de părere că ziariștii care l-au atacat pe IPS Teodosie și pe Patriarhul Daniel sunt „niște mincinoși”.

Noi tensiuni în cazul Recorder și BOR

De asemenea, Marian Godină îl acuză și pe CTP de prezentare a unor date false. Într-un text adresat gazetarului, polițistul susține că aserțiunile sale „sunt complet neadevărate. Sunt false. Sunt minciuni.”

„Nu sunt dezamăgit azi de Recorder care au venit cu un răspuns în care au înșirat cu meșteșug niște cuvinte care nici măcar nu erau necesare publicului lor fanatic care oricum ar fi fost satisfăcut și de un simplu „noi nu am greșit cu nimic, noi facem jurnalism onest și de calitate”. Pe ei îi știu, am avut ocazia să îi văd cum mint fără rușine și cum nu dau doi bani pe deontologia profesională”, a transmis Marian Godină.

Simultan, Marian Godină îi acuză de minciună pe ziariști Alex Nedea, Mihai Voinea și Cristian Delcea. Godină își intitulează podcast-ul „Recorder și deontologia profesională: Despre Recorder, CTP și deontolgia jurnalistului Nedea, crescut la Antena 3, lucru pe care se pare că mulți nu îl știu.”

Petrică Leașcu a venit cu mai multe acuzații

Simultan, Petrică Leașcu, fostul preot care a filmat pentru Recorder, a venit și el cu mai multe acuzații. Într-o postare realizată pe Facebook, el a susținut că ținta lui era „sistemul corupt ce se întinde din cabinetul Patriarhului Daniel și din Palatul Victoria peste aproape toată Biserica și peste aproape toată țara”.

„Ținta investigațiilor mele a fost sistemul corupt ce se întinde din cabinetul Patriarhului Daniel și din Palatul Victoria peste aproape toată Biserica și peste aproape toată țara. În opinia mea, Recorder a avut ca țintă pe ÎPS Teodosie. Au inclus și filmările cu preoții de la Mănăstirea Dinogeția ca să nu bată la ochi.

Convingerea mea este că domnii de la Recorder au primit indicații chiar de la Patriarhul Daniel și de la domnul Bănescu pentru a-l expune pe ÎPS Teodosie. Ambii îl vor plecat pe acest Arhiepiscop.”, spune chiar cel folosit de Recorder și care se simte acum înșelat”, a transmis Petrică Leașcu.

Petrică Leașcu este de părere că alte filmări cu preoți presupuși corupți pe care le-a furnizat redacției Recorder au fost eliminate din reportaj deoarece aveau legături cu apropiați SRI.

În schimb, atacul a fost direcționat asupra Înaltpreasfințitului Teodosie, potrivit preotului care se simte folosit și înșelat.