Totuși, în ciuda rezultatului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că PSD va câștiga alegerile.

„Cel mai probabil, după părerea mea, PSD-iștii vor face maximum 32%. PSD, în momentul de față, nu are unde să crească. Discursul și l-a dus, a împins levierul, până la niște niveluri de agresivitate în materie de Uniune Europeană, stat de drept și așa mai departe că n-are ce să spună mai tare decât a spus până acum”, a estimat Cristian Tudor Popescu în dezbaterea „Piața Victoriei” de la Europa FM.

„Sigur, ar putea, în trei săptămâni, să vină cu niște mesaje pozitive. Să renunțe, de pildă, la insultele la adresa lui Iohannis și a referendumului, care după părerea mea sunt o greșeală. Așa cum PNL greșește cu insultele adresate PSD-iștilor, PSD-iștii greșesc – și Tăriceanu la fel – când spun că acest referendum este o prostie. Cei care spun că e inutil, în cap cu Dragnea, comit un fault logic crunt. Păi, e inutil în ce sens? Spunea Dragnea că toată lumea din țara asta e de acord cu ce-i acolo. Serios? Păi dacă toată lumea era de acord să fie interzise amnistia și grațierea, dacă toată lumea era de acord să nu mai dea Guvernul ordonanțe înseamnă că PSD a fost împotriva lumii întregi câtă vreme a încercat să facă lucrurile astea prin Guvern. Sunt și ilogici”, remarcă Cristian Tudor Popescu.

Moise Guran este pozitiv și crede că PSD va pierde. Jurnalistul își pune speranța în numărul mare de persoane care va ieși la vot.

„Eu sper într-o prezență de peste 8 milioane la vot și într-un scor la PSD de sub 25%”, a spus acesta.

Deja se vorbește despre prezența premierului Dăncilă în turneele electorale, în locul lui Liviu Dragnea.

„Dăncilă nu înjură Europa, e o schimbare de nuanță. Se întâmplă pentru că deja există o oferă pentru cei cărora nu le plan nici PSD-iștii, nici PNL-iștii, nici USR-iștii: referendumul”, crede Moise Guran.

„Să fim serioși! Doamna Dăncilă rămâne cu același discurs pe care nu îl ae că a instruit-o domnul Dragnea, îl are în sânge. Rămâne cu același discurs populist-agresiv. Nu se va schimba nimic din acest punct de vedere. Nu avem o iluminare, o schimbare la față a doamnei. Doamna și-a făcut doar niște socoteli. Cred că a a avut o iluminare despre condiția sa ontologică. «Ce o să se întâmple? Ce sunt eu?» «Păi eu sunt, cum spuneau francezii despre ea, la canalul Arte, une colombine au service des bouffons.» Adică o slugă a măscăricilor, am tradus acum. O servitoare. «De ce m-a pus Dragnea? Pentru că nu era așezat pe scaun în totalitate. Când va fi, o să mă arunce cu totul.» (…) Cei care cred acum că doamna a devenit apărătoarea statului de drept, a început să se înțeleagă cu ăia de la Uniunea Europeană, va milita pentru o Românie europeană se înșală amarnic. Nici vorbă de așa ceva. Și stați să vedem ce se va întâmpla cu doamna Dăncilă dacă PSD câștigă net aceste alegeri. Net înseamnă 35%, în socotelile mele. 25% e o înfrângere”, a mai spus CTP.