Răzvan Ciobanu se afla singur în mașină, iar în accident nu au fost implicate și alte mașini sau persoane. Anchetatorii care au inspectat cazul vin cu o ipoteză șocantă. Mai mult, se pare că maşina în care se afla nu era a lui, ci a unei prietene. Mai mult de atât, a fost descoperit şi motivul pentru care în maşină a fost descoperit un act de identitate al unui bărbat din Bucureşti. Acesta era al soţului femeii de la care designerul luase maşina.

Ciobanu era la mare, în vacanţă

Designerul Ciobanu și-a petrecut sărbătorile pascale la mare, alături de prieteni.

La locul accidentului nu au fost descoperite urme de frânare, lucru care a dus poliţia cu gândul şi la o tentativă de sinucire. Cu toate acestea, designerul Cătălin Botezatu, a declarat după moartea lui Răzvan că acesta nu era un șofer vitezoman, ceea ce schimbă cu totul datele tragediei.

Ultima variantă a anchetatorilor

Varianta anchetatorilor este că Răzvan Ciobanu ar fi adormit la volan. Acesta nu a fost pe fază pentru a frâna la momentul coliziunii.

Fatal i-a fost lui Răzvan că nu purta centură de siguranță. Pilotul Titi Aur a spus că designerul putea să scape cu viață din accident dacă ar fi purtat centură de siguranță.