Profesorul Zhen Yan a realizat un studiu potrivit căruia s-a aflat de ce anumiți pacienți bolnavi de coronavirus au o formă mai ușoară sau chiar fără simptome.

Acesta a descoperit că un antioxidant numit „Extracellular superoxide dismutase“ (EcSOD) joacă un rol important în combaterea coronavirusului. Concret, antioxidantul se eliberează în corp, în mod natural, în timpul exerciţiilor fizice. Mai întâi, în muşchi, iar apoi, în urma circulaţiei sângelui, se „lipeşte“ de organele vitale. Când un individ se angrenează în exerciţii fizice, în corp se eliberează cantităţi mai mari de EcSOD.

De ce ajută acest antioxidant

Profesorul american a explicat cum ne ajută acest antioxidant în lupta cu COVID-19. El previne sau reduce drastic riscul apariţiei sindromului ARDS, care afectează grav sistemul respirator, şi care se numără printre consecinţele grave ale bolii COVID-19. Sindromul ARDS a fost identificat ca fiind una dintre principalele cauze ale decesului printre bolnavii de COVID-19.

Lumea ar trebui să facă mai mult sport

Din cauza pandemiei sălile de fitness au fost nevoie să își încheie activitatea pentru o perioadă de timp. Totuși, acesta îi sfătuiește pe oameni să facă mai multe exerciții fizice, în mod regulat.