Raiffeisen Bank lanseaza pe piata bancara romaneasca, sase produse de trezorerie – depozite structurate, cu optiune pe cursul de schimb valutar, potrivit unui comunicat remis de banca.


Produsele vor oferi posibilitati de investire cu un randament superior celui oferit de dobanda unui depozit clasic, in conditiile unui risc valutar asumat. Clientii pot opta pentru asumarea unui risc valutar mai mare sau mai scazut, pentru maturitati care variaza intre o luna si un an, pentru garantarea sau nu a sumei investite, pentru un castig garantat sau nu. Depozitele structurate pot fi constituite in lei, dolari sau euro, iar suma minima este de 50.000 de euro sau echivalent in lei sau dolari. Totodata Raiffeisen Bank si-a extins gama produselor de hedging prin oferirea de optiuni pe curs valutar catre clientii corporatii si IMM-uri.



“Depozitele structurate sunt primele pe care le lansam din categoria produselor destinate plasamentelor private. Vom continua sa oferim clientilor nostri, care devin din ce in ce mai sofisticati, posibilitati absolut noi de plasare a lichiditatilor lor”, a spus James Stewart, vicepresedintele Diviziei Trezorerie Raiffeisen Bank.


Sursa: Capital, 19 ianuarie 2006