Demisie fulger în PNL

Demisie fulger în PNL! Senatorul Vasilică Potecă a anunțat luni, pe 4 septembrie, că își dă demisia din partid. Aceasta a motivat că nu poate vota creșterile de taxe și impozite pregătite de Guvern.

„Am plecat din PNL pentru ca exista o disputa mai veche legata de filiala Hunedoara, am apelat la conducere sa faca ordine, dar nu s-a rezolvat.

A doua mare problema este legata de taxe si impozite, am spus ca nu pot vota (pentru cresterea lor, n.red.) pentru ca asa ne-am angajat si asa au sunat toate programele de guvernare.

Sunt convins ca vor exista multi senatori si deputati care se vor opune acestui pachet de masuri”, a declarat acesta la Antena 3 CNN.

Vasilica Potecă
SURSA FOTO: Camera Deputaţilor

Cosette Chichirău și-a dat demisia din USR

Tot luni, și-a anunțat demisia din USR și deputatul Cosette Chichirău. Aceasta a precizat că ”mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage”. Ea a adăugat că este momentul să investească într-un proiect nou, mai suplu, mai inteligent, mai dinamic.

”Astăzi mi-am dat demisia din USR. Mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage. Când faci aceleaşi lucruri cu aceleaşi metode şi aceiaşi oameni ani de zile şi nu obţii rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunţ la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme.

Poate chiar puţin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea şi dinamismul anilor trecuţi. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidaţi aleşi pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu şi clar de reforme anti-corupţie şi pro-dezvoltare”, a scris Cosette Chichirău pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a adăugat că ”partidele în sine, prin statutul lor care prevede nenumărate organe de conducere, ierarhii, funcţii etc, se degradează şi osifică – aşa e de sute de ani în toate ţările iar soluţia este să avem o organizaţie care e partid doar juridic, dar organizaţional, să fie ceva orizontal, fără prea multe funcţii, cu limite de mandate, parlamentari – un singur mandat”.

Mai multe puteți citi aici.