Cristian Rizea şi postul Realitatea PLUS au fost „condamnaţi” de instanţă. Judecătorii Tribunalului București au dat soluția în dosarul pseudo-serialului „Spovedania lui Rizea”, prezentat la Realitatea PLUS.

Astfel, fugarul Cristian Rizea (Mihai Cristian Luigi) și firma GEOPOL INTERNATIONAL au fost obligați să înlăture, provizoriu, materialele ce cuprind datele cu caracter personal referitoare la omul de afaceri Radu Budeanu, reprezentat casa de avocatură „Stratulat Albulescu și asociații”.

Aceste așa-zise dezvăluiri s-au bazat pe acuzațiile pe care ex-deputatul fugar Cristian Rizea le-a făcut la adresa unor jurnaliști, politicieni și oameni de afaceri, iar casa de avocatură „Stratulat Albulescu și asociații” a demonstrat că de fapt e vorba despre o campanie murdară susținută de Realitatea PLUS.

Care era de fapt miza așa-ziselor dezvăluiri

Miza așa-ziselor dezvăluiri a reprezentat-o faptul că proprietarul postului Realitatea PLUS dorea să pună mâna pe acțiunile pe care omul de afaceri Radu Budeanu le-a deținut, în trecut, la societatea ROMPREST, transmite Gândul.

„Serialul de denigrare a mea, pornit de Realitatea PLUS la inițiativa patronului stației – Maricel Păcuraru -, are ca motivație încercarea acestuia de a prelua, în stil mafiot, participația pe care am avut-o, indirect, la ROMPREST. O acțiune mafiotă în pur stil, dirijată pe post de fosta secretară a lui Liviu Dragnea, cu un scop foarte clar, de a mă șantaja, de a mă forța să-i predau votul în AGA ROMPREST. Au încercat și cu reprezentantul Aeroportului Otopeni același lucru, existând și un dosar pe acest subiect.

CNA i-a amendat, iar Justiția a decis ca această mizerie la comandă să se oprească. O mizerie oarecum comică, ținând cont ca au bătut efectiv câmpii de la A la Z în ce mă privește. Voi demonstra cu documente prejudiciul de milioane care mi s-a produs, îi voi urmări în instanță pe absolut toți moderatorii, producătorii emisiunilor și societatea care deține licența Realitatea până vor plăti la centimă paguba creată

În altă ordine de idei, cei care fac publicitate la acest canal tv, precum și telespectatorii săi, trebuie să știe că Realitatea este un mijloc prin care patronul său, trecut prin închisori cu zeci de condamnări penale, încearcă să facă diverse alte afaceri într-un stil din jungla anilor ‘90 de unde provine și a și rămas”, a declarat Radu Budeanu pentru Gândul după aflarea soluției date de judecătorii Tribunalului București.

CNA a amendat postul cu 50.000 de lei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat în decembrie cu o amendă de 50.000 de lei postul Realitatea PLUS pentru că a încălcat legislaţia audiovizuală care prevede că informarea obiectivă a publicului se face prin prezentarea în mod imparţial şi cu bună-credinţă a principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie.

Rapoartele de monitorizare analizate au cuprins o serie de emisiuni difuzate în perioada 13 octombrie – 18 noiembrie, printre acestea fiind şi mai multe ediţii ale emisiunii „Culisele Statului Paralel”.

Întrunit în şedinţă publică, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate, ca urmare a reclamaţiilor primite, constatând că, prin prezentarea acuzaţiilor aduse de fostul deputat Cristian Rizea, Realitatea Plus a încălcat prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pe cele ale art. 40 alin. (1), (2), (3), (4), ale art. 64 alin. (1) lit. a, b, ale art. 66 şi ale art. 67 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea