Mai precis, este vorba despre Grecia care a decis ca românii care doresc să treacă granița să fie retestați pentru coronavirus. Asta numai după ce aceștia au prezentat la vamă un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Până acum, turiștii români care mergeau în Grecia cu mașina ar fi putut prezenta la frontiera dintre Bulgaria și Grecia, în Vama Kulata, un test negativ și totodată autoritățile din Grecia aveau posibilitatea să testeze aleatoriu, raid, alte persoane care intrau, însă, iată că au decis ca acum testările să se facă în cazul tuturor românilor care intră în Grecia, iar asta pentru că am văzut, în ultima perioada, în țara noastră au fost raportate tot mai multe cazuri de COVID-19, iar autoritățile elene fac tot posibilul să permită în continuare accesul turiștilor români, însă nu mai este suficientă prezentarea unui test cu rezultat negativ pentru COVID-19.

Așadar, în momentul în care românii ajung la granița dintre Bulgaria și Grecia, în Vama Kulata, este nevoie ca aceștia să fie testați rapid. Este o procedură scurtă, nu este o procedură de durată, însă această procedură implică după sine și o nouă regulă, și anume aceea că turiștii trebuie să meargă pentru 24 de ore la destinație și acolo trebuie să aștepte rezultatele testelor rapide, iar ulterior își pot continua vacanța sau nu.

Important de menționat este că săptămâna trecută autoritățile elene anunțau că în Grecia au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 61 de cetățeni români, notează B1 TV.

Cazuri coronavirus în România

Până astăzi, 29 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.